A pápa vasárnap fogadja Raul Castro kubai elnököt

A pápa vasárnap fogadja Raul Castro kubai elnököt 

Ferenc pápa május 10-én, vasárnap délelőtt magánaudiencián fogadja a kubai elnököt, Raul Castrót. A találkozóra a VI. Pál-terem pápai dolgozószobájában kerül sor – erősítette meg a hírt P. Federico Lombardi SJ szentszéki szóvivő a Vatikáni Rádiónak.

Korábban Castro elnök nyilvánosan köszönetet mondott a Szentatyának azért a szerepéért, amelyet a Kuba és az USA közötti közeledés ügyében játszott. Ferenc pápa szeptemberben fölkeresi a karibi szigetországot az amerikai egyesült államokbeli utazása előtt.

Kuba és az Egyesült Államok tavaly decemberben döntött úgy, hogy újból diplomáciai kapcsolatot teremtenek egymással. Ferenc pápa örömének adott hangot a két kormány történelmi döntését illetően, amelyhez maga is hozzájárult azzal, hogy több levelet írt Raúl Castro kubai elnöknek és Barack Obama amerikai államfőnek. Arra hívta őket, hogy találjanak megoldást a mindkét országot érintő humanitárius kérdésekre – többek között bizonyos fogvatartottak ügyére – annak érdekében, hogy a két fél közötti kapcsolatok új fázisba lépjenek. Tavaly októberben mindkét ország küldöttségét fogadták a Vatikánban.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír