Itt az ideje a Jobbik betiltásának

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) nyilatkozatában a Jobbik betiltását követeli!A MEASZ NYILATKOZATA

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) és az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom már 2010 márciusában kezdeményezte a Jobbik Magyarországért Mozgalom betiltását. Két esztendeje a betiltás nem történt meg.

2010-ben a MEASZ a betiltás indoklásában arra hivatkozott, hogy „a Párizsi békeszerződés egyértelműen kimondja, hogy Magyarországon náci propagandát nem lehet folytatni. Vagyis az emberi méltóság védelme meg kell, hogy előzze a szólás szabadságát, amelynek keretében ordas eszméket terjeszthetnek.”

A Parlamentben és a hazai közéletben az elmúlt napokban történtek azt bizonyítják, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom és képviselői nem hagytak fel a nácizmusra jellemző uszítással, sőt egyre erősödik az a fasiszta gondolkodásmód, amely ezt a pártot is jellemzi.

A Párizsi békeszerződés kimondja, hogy nem működhetnek fasiszta szervezetek, nem terjeszthető a náci ideológia. Ez a szerződés Magyarországra is vonatkozik. A Párizsi békeszerződés betartását hatályos magyar jogszabály garantálja. Ezt a jogszabályt sérti a Jobbik tevékenysége.

Ezért a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) követeli, hogy a magyar hatóságok tegyenek eleget a hatályos jogszabályokban leírtaknak és tiltsák be a Jobbik Magyarországért Mozgalom további működését!

Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)