Házhoz jön az Európai Parlament – Regionális állampolgári vitafórumok Győrben és Szombathelyen

Házhoz jön az Európai Parlament – Regionális állampolgári vitafórumok Győrben és Szombathelyen

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája novemberben két nyugat-magyarországi városban rendez állampolgári vitafórumot európai parlamenti képviselők részvételével. November 23-án Győrben Pelczné Gáll Ildikó, november 30-án Szombathelyen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselőkkel beszélgethetnek majd az érdeklődő állampolgárok és szakemberek.

A vitafórumok célja, hogy az állampolgárok közvetlenül kapjanak információt az Európai Parlament tevékenységéről, és lehetőségük legyen a hétköznapi életüket érintő európai uniós kérdések megvitatására. A győri fórumon az európai uniós gazdaságpolitika irányát vitathatják meg az érdeklődök, a szombathelyi vitafórum témája pedig: ‘Több Európát, kevesebb pénzből’.

Az állampolgári vitafórumokhoz kapcsolódóan az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája pályázatot hirdetett a régióban tanuló 16-18 éves középiskolásoknak és kommunikáció illetve médiaszakos egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak. A pályázat keretében a fiataloknak egy kreatív videó segítségével kell bemutatniuk olyan sikeres projekteket, melyek európai uniós források felhasználásával valósultak meg régiójukban.

A felsőoktatási hallgatók nyereménye 3 napos brüsszeli tanulmányút, a nyertes középiskolás csapat iskolája pedig részvételi lehetőséget kap a strasbourgi Euroscola-programban.