Pozsonyi Piknik negyedszer Budapesten

Pozsonyi Piknik negyedszer Budapesten

A 100 éves Radnóti Miklósnét is együtt köszönti a többezres Piknik vendégsereg

 

Negyedik alkalommal rendezik meg Budapest Újlipótváros polgárai és boltosai a Pozsonyi Pikniket, Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A Piknik, melyre tavaly is sokezren voltak kíváncsiak, a Jászai Mari tér és a Radnóti Miklós utca között, két színpadon közel 100 neves előadóval – a Radnóti és a Vígszínház művészeivel, opera és musicalénekesekkel, humoristákkal, friss olimpikonokkal, neves írókkal – szórakoztatja a közönséget 2012. szeptember 1-jén szombaton, 10h és 22h között.  A Pozsonyi Piknik külföldi vendége Pozsony városa.

 

Gyerekutcává alakul egész napra a Wallenberg utca, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and roll-ig százféle műfaj kedvelői találják meg kedvenceiket. Hegedűs D. Géza és Bálint András vezetésével nem csak a Vígszínház- és a Radnóti színház művészei adnak ízelítőt sikerdarabjaikból, de a Pozsonyi Piknik résztvevői együtt köszöntik fel Radnóti Miklósnét, Fifikét, 100. születésnapja alkalmából. /15.45h/ Koncertet ad és közös keringőre invitál a Liszt Ferenc kamarazenekar, valamint Dés László, Cserhalmi György, Kulka János és Básti Juli mellett dalra fakad Krizsó Szilvia és Portisch Lajos is. Sportolni (!) is lehet, a legbátrabbak a már említett sakknagymesterrel, Portisch Lajossal és Krizsán Edith-tel mérhetik össze tudásukat, és idevárjuk délután 17h után friss olimpiai bajnokunkat is, Szilágyi Áront egy színpadi beszélgetésre. A két sztár-műsorvezető Hernádi Judit és Gálvölgyi János. Újlipótváros legjobb étterme idén is elnyeri a közösség díját, a Piknik Csillagot, és a legjobb pozsonyi kifli ezúttal is összemérik receptjeiket és tudásukat. Neves operaénekeseink a Pozsonyi út erkélyeiről fogják előadni az operairodalom nagy kedvenceit, miközben a kabaré- és irodalmi sátrakban valamint a kisebb színpadokon klasszikus és közéleti kabarék gondoskodnak humorforrásról. Szinte egész nap dedikálnak a kortárs magyar irodalom és közélet neves képviselői a Pozsonyi út különböző könyvesboltjaiban. Idei újdonság a Piknik Butik, melyben mások által megunt, ám szinte új ruhacsodákat lehet majd kapni potom áron, a Pozsonyi Piknik javára.

 

A teljes program megtekinthető a Pozsonyi Piknik díjnyertes közösségi oldalán:

facebook.com/pozsonyipiknik

 

A negyedik alkalommal megrendezett Pozsonyi Piknik egy baráti összejövetelből nőtte ki magát, s lett mára Budapest egyik legszínvonalasabb, nyárvégi, független kulturális rendezvénye. Két Pozsonyi Piknik között évközbeni „Piknik-estek” tartják össze a közösséget, s gondoskodnak helyben színvonalas kulturális tartalomról. A rendezvény költségeit a résztvevők adományaiból illetve szponzorok segítségével az újlipótvárosi közösség maga teremti elő.

 

A Pozsonyi Piknik idején (2012. szeptember 1-jén 00.00 – 24.00 h között) a BKV Pozsonyi utat és Hollán Ernő utcát érintő trolibuszai nem közlekednek – amiért a Pozsonyi Piknik Egyesületnek milliós díjat számol fel a fővárosi közlekedési vállalat. Az autósokat arra kérik a Pozsonyi Piknik szervezői, hogy a szóban forgó területen ne parkoljanak szeptember 1-jén 00.00 órától 24.00 óráig, mert sok felesleges költséget és bosszúságot fog okozni mindenkinek az autók elszállítása.

 

 

További részetek és info:

Kálmán Zsuzsa: 0630 9495 837

Keleti Éva: 0630 948 5188

www.facebook.com/pozsonyipiknik