A burgaszi merényletben 7 ember halt meg és 32-en sebesültek meg

A bolgár külügyminisztérium szerda esti közlése szerint a burgaszi merényletben 7 ember halt meg és 32-en sebesültek meg, közülük ketten kómában vannak.

Az izraeli turisták szerda késő délután érkeztek a bolgár tengerparti városba, Burgaszba egy chartergéppel. A 154 utas között nyolc gyermek is volt. Az utasokat a városba szállító buszt még a repülőtéren felrobbantották.

Mint Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter elmondta, a rendőrség a robbanás két lehetséges módját vizsgálja: a pokolgépet azelőtt helyezték el a buszban, hogy az utasok beszálltak volna, vagy a robbanóanyagot a turisták poggyászába rejtették – idézte a bolgár rádió Cvetanovot.

Nikolaj Mladenov bolgár külügyminiszter telefonon beszélt szerda késő este izraeli kollégájával, Avigdor Libermannal, és azt mondta, hogy az „izraeli turistákat szállító buszban elhelyezett bomba okozta a robbanást”, amely kioltotta hat ember életét.

A külügyminisztérium szerint 6 vesztették életüket a helyszínen, a 7 áldozat a kórházban halt bele sérüléseibe.

Az utasok között egy olasz, egy szlovák és egy amerikai állampolgár volt, a többiek mind izraeliek. A szlovák külügyminisztérium bejelentette, hogy a sérültek között nincs szlovák. A szófiai belügyminisztérium szóvivője azt közölte, hogy még meg kell állapítani a halottak és sebesültek személyazonosságát.