Budapest régi-új attrakciója

2012. május 2-án az ország első Visual Art kiállításával újra megnyílik a 101 éves Margitszigeti Víztorony – kilátó és kiállítás egyben.

Bán Teodóra ötlete alapján a Szabad Tér Színház kivitelezésében és
üzemeltetésében működő új kulturális- és látvány-attrakció október
végéig naponta várja a látogatókat.

Irány Budapest! I LOVE Margitsziget!

Az ország legnagyobb és legöregebb műemlék víztornya a Margitsziget dús lombjai fölé emelkedő teraszáról 360 fokos körpanorámával mutatja meg Budapestet. Az új látványossággal szolgáló Víztorony a Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán áll.
A Margitszigeti Víztorony Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával nyílik meg. A részben felújított műemlék az elkövetkező években további felújítást igényel, a végleges rekonstrukció, mely az egész épületet érintő átalakítással, funkcióbővítéssel jár, a következő évek tervei között szerepel.
Addig is a Szabad Tér Színház várja a Budapestre, a Margitszigetre, Víztoronyba és a Budapesti Nyári Fesztiválra érkező vendégeket. A látogatók és a színház vendégei júniustól a MAHART PassNave Színházi hajójárattal a Víztorony magasságában épülő új kikötőbe érkezhetnek.

A Margit Terasz Étterem és Kávézó egész szezonban kedvező árakkal várja a vendégeket, a teljes nyitva tartási idő alatt.

   Kilátó és kiállítás egyben
A Víztorony belső terében 2012. május 2-án egyedülálló Visual Art kiállítás nyílik: 35 programozott projektor 4 különböző témában vetít nonstop képeket. A közel egy órás kiállítási program során a látogatók Kovács Ferenc animált képeit követően Budapest legszebb épületeit láthatják, valamint a Víztorony és a Margitsziget épített és természeti örökségét Mervai Márk fotóművész munkáin, majd Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról és Az ember tragédiája című animációs filmjeit képekben.
A körpanorámás kupolaterembe érkezve Buda és Pest körpanorámája
valamint a budai hegyek látványa tárul fel, ami különösen az esti órákban nyújt felejthetetlen élményt.
A 101 éves Víztorony új díszkivilágítást is kap.
Jazzy Tower-koncertek
A forró nyári estéken különleges programsorozatnak ad helyet az újonnan megnyíló Víztorony. Udvarában egész nyáron át, minden szombaton jobbnál-jobb koncertekkel várják a jazz-rajongókat, Budai László Tango Time & Milonga estjeivel pedig a tánc szerelmeseit.
A 2012-es szezon Jazzy Tower fellépői többek között: Váczi Eszter Quartet, EK Avenue, Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duó, Cornelio Tutu Band, Tóth Vera és a tavaly már nagy sikert aratott Garami Funky Staff és Group’n’Swing.

Földrajzóra a szabadban

A Szabad Tér Színház heti két alkalommal előre egyeztetett időpontban térítésmentesen fogad kisiskolás osztályokat, alkalmat kínálva, hogy a Margitsziget természeti és történelmi értékeit, Budapest nevezetességeit képekben és élőben, tanáraik vezetésével élményszerűen ismerhessék meg.

A Víztorony Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával nyílik
meg újra a közönség előtt!