Botrány a knesszetben

Videó: lelocsolták az egyik izraeli arab képviselőt

 

Egy pohár vízzel zárta le egy izraeli képviselőnő egyik képviselőtársával támadt vitáját hétfőn a knesszet egyik bizottsági ülésén.

Az orosz származású egykori manöken, jelenleg az Avigdor Liberman külügyminiszter vezette szélsőjobboldali Jiszráél Béténu párt egyik képviselője, Anasztaszia Michaeli egy pohár vizet loccsantott Gáleb Mazsadle munkapárti arab honatya arcába, miközben heves vitába keveredtek egymással.

Michaeli vitatársa szavába vágott, mire az rámordult az asszonyra, hogy „fogja be a száját”. Erre a képviselőnő összeszedte a holmiját, hogy távozzon, de útközben még egy pohár vízzel leöntötte a férfit. Mazsadle szerint képviselőtársa civilizálatlan és fasiszta viselkedést tanúsított.

Michaeli közleményben védte meg tettét. Elmúltak már azok az idők, amikor egy férfi erőszakosan léphet fel és nyilvánosan inzultálhat egy nőt – hangoztatta a képviselőnő, hozzáfűzve, hogy szerinte a felhevült kedélyek lehűtésére a víz a legjobb eszköz.

Michaelit nemrégiben rasszizmussal és diszkriminációval vádolták meg, mert egy olyan törvénytervezettel állt elő, amelyben azt javasolta, hogy a zajártalom elleni küzdelem jegyében korlátozzák a muzulmán imára szólító hangok erejét