Orbán Viktor folytatja a tárcavezetők meghallgatását

Folytatódik a miniszterek meghallgatása. Orbán Viktor kormányfő szeptemberig valamennyi tárcavezetővel négyszemközti megbeszélést kíván folytatni.

Pénteken Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjének meghallgatásával megkezdődött a kormány munkájának értékelése. A 2,5 órás megbeszélést zárt ajtók mögött folytatták. Többek között szó esett az uniós elnökség eredményeiről és a közigazgatás átalakításáról. Navracsics Tibor a találkozó után cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint a miniszterelnök hozzányúlna a kormányzati struktúrához. A tervek szerint augusztus végéig olyan kormányhatározatot terjesztenénk a kormány elé, amelyben a feladatok időrendjét rögzítenénk, és ősszel szeretnénk megnyitni a járásokról szóló vitát – erről beszéltem a miniszterelnökkel – mondta Navracsics Tibor.

Orbán Viktor korábban bejelentette: szeptemberig minden miniszterével külön egyeztet. Ez alól kivétel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki a köztévé műsorában ezt azzal indokolta, hogy rendszeresen találkoznak a miniszterelnökkel, az általa felügyelt nemzetpolitika pedig „sikertörténet”, így felesleges az értékelés. A kormányfő tavaly is értékelt, akkor Orbán Viktor látogatott el a minisztériumokhoz, most a tárcavezetők keresik fel őt. Korábban Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő arról beszélt: a mostani egyeztetések eredményétől függetlenül minden tárcavezető kitölti a 2011 végéig vállalt mandátumát.