Múzeumok Éjszakája

Berlinben


A Collegium Hungaricum Berlin augusztus 30-án, az idei berlini Múzeumok Éjszakáján megnyíló Homlokzati-Média Fesztivál (Medienfassaden Festival Berlin) egyik főszereplőjeként mutatkozik be.
A berlini várostér homlokzati médiafelületein megjelenő művészeti projekteket bemutató rendezvénysorozat a mozgóképnek az építészetbe és a városi térbe való integrálásával foglalkozik. A Múzeumok Éjszakáján a berlini Collegium Hungaricum nagy kivetítőjén rendezik meg az „urban screening“ nyilvános tesztvetítését kilenc médiaművész részvételével, hogy aztán október közepétől kezdve további három speciális adottságokkal rendelkező berlini épület – az SAP székháza, az O2 World új stadionépülete és a schönebergi Gasometer – kapcsolódjon be a november 3-ig tartó, workshopokkal, konferenciákkal megrendezésre kerülő rendezvénybe.
A fesztivál a városi terek médiális fejlődésének megismertetése mellett párbeszédet kezdeményez látogatóival: vitára bocsájtja azt a kérdést, hogy milyen kockázatokkal és lehetőségekkel bír ez az új, nyilvános tereket és kivetített digitális képelemeket összeillesztő világtrend.
Tesztvetítés a Collegium Hungaricumban a Múzeumok Éjszakáján: 2008. augusztus 30., 18.00- 2.00
BreuerPress