Titokban temetik el Irakban ?!

Szaddám Huszeint valószínűleg titokban temetik el Irakban, miután a bagdadi kormány elutasította a volt diktátor családjának azt a kérését, hogy adják ki nekik a holttestet,


közölte szombaton Núri al-Máliki miniszterelnök egyik munkatársa, Számi al-Aszkari.
Egy neve elhallgatását kérő másik kormányzati tisztségviselő úgy nyilatkozott, hogy Szaddám holtteste nem hagyhatja el az országot. „Még nem jelenthetjük be, hogy hol temetik el, de el lesz temetve” – mondta.
Szaddám egyik ügyvédje, Nadzsib al-Nuajmi korábban a Sky News brit hírcsatornának telefonon azt mondta: elképzelhető, hogy a holttestet elszállíthatják Irakból. Közölte: beszélni fog a kivégzett családjával arról, hogy hol temessék el. Kérni fogják, hogy adják ki nekik mind Szaddámnak, mind két vádlott-társának a holttestét.
A két vádlott-társ – Szaddám egyik féltestvére, Barzán at-Tikríti, a titkosszolgálat volt főnöke és Avad Bandar, a forradalmi bíróság volt elnöke – kivégzését eredetileg szintén szombaton tartották volna, de az utolsó pillanatban néhány nappal elhalasztották, hogy kiemeljék Szaddám Huszein kivégzésének jelentőségét.
Szaddám Jordániában élő, Ragd nevű lánya pedig úgy nyilatkozott korábban, hogy Jemenben akarja eltemettetni apját.
BreuerPress-info