Én valóban szolgálatra jelentkeztem

Én valóban szolgálatra jelentkeztem

?si=FbNNKvvXEsiR8k5h

 

 

Vitályos Eszter államtitkár, kormányszóvivő, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a munkájáról beszélt.

 

A politikus elmondta, 2006-ban kezdett el foglalkozni a közélettel, amikor Pócsmegyeren lett önkormányzati képviselő, majd később Leányfalun lett a polgármester és a jegyző titkárságvezetője. 2010-ben a választási győzelem után elküldte önéletrajzát egy motivációs levél kíséretében a Fidesz központjába, ahonnan nem sokkal később megkeresték, és így lett a parlamenti frakció önkormányzati ügyekkel foglalkozó munkatársa. Mint hozzátette, ő valóban szolgálatra jelentkezett, ami azt is jelenti, jegyezte meg, hogy a politikusi munkát csakis szolgálatnak lehet tekinteni. 2012-től a miniszterelnökséget vezető államtitkárságon dolgozott Vitályos Eszter, majd később a kulturális ügyekkel kezdett el foglalkozni. A képviselő szerint ez mindig is egy érdekes munka volt, azonban mindig egy-egy konkrét üggyel kellett foglalkozni. Ez változott meg 2024-ben, amikor is a miniszterelnök kormányszóvivőnek kérte fel. A politikus szerint rendkívül megtisztelő volt a felkérés, ahogy maga a feladat is. Ezen a területen számos üggyel kell foglalkozni, és a lehető legjobb módon kell segíteni Gulyás Gergely miniszter úr munkáját.

               Kormányszóvivőként nehéz feladatot jelent, amikor egy-egy kormányinfó alkalmával a túlságosan sokat kérdező újságíró figyelmét kell felhívni arra, hogy a többiekre is tekintettel kell lenni. Mindezek mellett folyamatosan figyelni kell a kérdésekre, és a lehetőség szerint a válaszoló minisztert segíteni. Arra a felvetésre, miszerint nem mindenkit engednek be a kormányinfóra, a politikus úgy felelt, érkeznek jelzések a minisztériumokból, melyek azok a médiumok, amelyek nem a legkorrektebben járnak el, ezeket figyelembe kell venni.

Vitályos Eszter elmondta, kora reggeltől késő estig dolgozik, nem csak kormányszóvivőként, hanem országgyűlési képviselőként is. Ez utóbbi kapcsán megjegyezte, többek között folyamatosan kapcsolatot tart fenn a választókerület polgármestereivel, függetlenül attól, hogy az adott település vezetője ellenzéki, kormánypárti vagy független. A sok munka mellett a politikus igazolt versenyzőként vív szabadidejében. A versenyekre igyekszik eljutni, ez is segíti a kikapcsolódást.

               Végezetül a képviselő fontosnak tartotta elmondani, hogy a választókerülete folyamatosan fejlődik, szinte minden héten átadásra kerül valami, annak ellenére, hogy számos projektet érintett az a beruházási stop, amit a kormány kénytelen volt meghozni. Mindenki azon dolgozik, hogy végül ezek a projektek is elinduljanak és befejeződjenek a választókerület lakosai és az ország örömére.