Mindenki éljen a választójogával

Mindenki éljen a választójogával

?si=ExNI7LpV6F6PNo5w

Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, kiemelt társadalmi csoportokért felelős miniszterelnöki főtanácsadó a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a június 9-i választásról, valamint a szépkorúakat segítő programokról.

 

 

A politikus elmondta, nagy öröm volt látni egyrészt, hogy milyen sokan vettek részt a Békemeneten, másrészt pedig az, hogy nagyon sok nyugdíjas korú polgár is elment erre a rendezvényre. Minden résztvevő, és azok is, akik televízión keresztül követték ezt az eseményt, megértették a mostani békemenet üzenetét. Mindenki örömmel fogadta a miniszterelnök szavait is. Hozzátette azt is a képviselő, ahogy azt Orbán Viktor is elmondta, a június 9-i választás két kifejezés köré épült, ezek pedig a háború és a béke. Senki nem gondolta korábban, hogy a mostani EP választás ezekre a súlyos szavakra épül. Most az a feladat, hogy minél több békepárti képviselő kerüljön az Európai Parlamentbe, ezért is bíztatott mindenkit arra Nyitrai Zsolt, hogy éljen a választójogával. Azt is fontosnak tartotta kiemelni, tekintettel azokra, akik koruknál vagy egészségi állapotuknál fogva nem tudnak könnyen kimozdulni a lakásukból, hogy keressék meg lakóhelyük önkormányzatát, kérjenek mozgó urnát. Mert ez a választás most tényleg fontos dolgot dönt el.

A főtanácsadó a szépkorúakat illetően két fontos projektről is beszélt. Egyrészt az okosóráról, amit a kormány minden 65 év feletti igénylőnek biztosít ingyenesen. Ezzel az eszközzel megkönnyítik az idősek életét, nem beszélve arról, hogy már 10 ezer ember életét is megmentette az okosóra. Ezért is fontos, hogy mindenki, aki jogosult az eszközre, igényelje azt. Másodsorban Nyitrai Zsolt beszélt a legnagyobb példányszámban megjelenő újságról, a Jó-Kor Magazinról, amiből negyedévente 2 millió példányt nyomtatnak. A lapban a nyugdíjasokat érintő rendeletekről, szabályzatokról van szó, de mellette érdekes interjúkat is lehet olvasni, receptekkel keresztrejtvénnyel. Az is különösen fontos, zárta gondolatait a politikus, hogy minden lapszámban egy-egy, a szép korúakat érintő problémára, veszélyre is felhívják az olvasók figyelmét, megmutatva nekik azt, hogyan kerülhetik el a veszélyes helyzeteket.