A kormány folyamatosan tárgyal a Mazsihisz vezetésével

A kormány folyamatosan tárgyal a Mazsihisz vezetésével

 

 

 

 

 

Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a holokauszt magyarországi emléknapjáról, de szóba került a Szeretetkórház ügye is.

 

 

A politikus beszámolt arról a megemlékezésről, amit a parlament felsőházi termében tartottak április 16-án a holokauszt magyarországi emléknapján. Mint emlékeztetett rá, egy emelkedett hangulatú esemény volt ez, ahol nagyszerű beszédek hangzottak el. Nagyon fontos volt, hogy a magyar köztársasági elnök és Izrael állam elnöke is szólt a megjelentekhez. Igaz, ez utóbbi videón mondta el szavait. Az államtitkár szavai szerint Kardos Péter főrabbi beszéde volt a legmegrázóbb.

               A politikus beszélt az oktatásról is, kiemelve azt az együttműködést, amit a magyar kormány kötött a Jad Vasem intézettel. Ezen együttműködés keretében magyar történelemtanárok kapnak képzést a holokausztról, komoly nemzetközi segítséggel. Az államtitkár azt is hozzátette, a magyar kormány jóval jelentősebben támogatja a programot, mint az izraeli együttműködő fél.

               Végezetül szóba került a Szeretetkórház ügye is. Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, valóban jelenleg áll az intézmény felújítása. Mindez azért következett be, tette hozzá, mert bár a kormány egy igen jelentős összeget fordított erre a célra, azonban az építőanyag árak emelkedése miatt ez nem volt elegendő. Folyamatosan érkeztek a jelzések a Mazsihisz részéről, a kormány minden alkalommal elmondta, hogy célja a projekt befejezése, ezt azonban a költségvetés helyzetétől teszi függővé. A kormány folyamatosan tárgyal a Mazsihisz vezetésével, a tárgyalásokról azonban az államtitkár nem kívánt bővebben nyilatkozni, azt azonban hozzátette, minden fél szeretné a projektet befejezni.