Az okosórák már 6500 alkalommal mentettek életet

Az okosórák már 6500 alkalommal mentettek életet

 Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője, kiemelt társadalmi csoportokért felelős miniszterelnöki főtanácsadó a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt többek között az élelmiszer mentésről és az okosórákról.

 

?si=ixpEOyFkZx6AUTlJ

A politikus elsőként arról beszélt, hogy a kormány számára nagyon fontos, hogy Magyarországon minél kisebb mértékű legyen az élelmiszer pocséklása. Mint megjegyezte, egy kutatás szerint az EU-ban minden egyes polgár évente több mint száz kiló élelmiszert dob ki.  Többek között ennek megelőzésére jöttek létre Magyarországon az élelmiszermentő központok. A tavalyi év végén a nagy áruházláncok közreműködésével egy akciót hirdetett a kormány, ahol értelmi fogyatékos gyermekeket kívántak az összegyűjtött élelmiszerekkel támogatni. Idén tavasszal is lesz egy ilyen akció, most a Vakok és Gyengénlátók Szövetségével fognak együttműködni.

Nyitrai Zsolt fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kormány szolgáltató államot működtet, ennek keretében hirdették meg az okosóra programot. Ezt az eszközt minden 65 év feletti polgár igényelheti egy ingyenes regisztrációval. Az okosóra az élet minden területén segít, figyeli kezelője életét, mozgását, sőt még akkor is vigyáz használójára, amikor az alszik. Eddig több mint 500 ezren regisztráltak az okosórára. A politikus mindenkit arra bíztatott, hogy igényelje ezt az eszközt, hiszen ez valóban komoly segítséget jelent, eddig már 6500 alkalommal mentett életet az okosóra. Arról nem beszélve, hogy az eddigi  kimutatások szerint közel 40 ezer alkalommal a mindennapi élet során is nyújtott segítséget már.

Végezetül Nyitrai Zsolt a szolgáltató állam jegyében arról is beszélt, hogy számos más társadalmilag kiemelt csoporttal kommunikál a kormány, így a cukorbetegekkel is, akik több mint egymillióan élnek Magyarországon, köztük sok a gyermek is. Velük kapcsolatban azt mondta el a politikus, már több éve szerveznek a cukorbeteg gyermekeknek nyári táborokat szinte ingyenesen, ahol szakemberek segítik a gyerekek nyári kikapcsolódását. Mindeközben természetesen, amíg a gyerekek nyaralnak, addig a szülők is tudnak pihenni, hiszen tudják, a nyári tábor alatt is figyelnek a gyerekeikre. De ugyanilyen fontos a párbeszéd a nyugdíjasokkal is, tette hozzá a politikus, felhívva a figyelmet a negyedévente megjelenő JóKor magazinra, ahol a nyugdíjasok az élet minden területén használható fontos és szórakoztató információkhoz juthatnak hozzá.