Új európai politikára van szükség

Új európai politikára van szükség

?si=0AxM5hUo6D3ejyeZ

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a Fidesz jubileumi kongresszusáról valamint az ország előtt álló fontosabb feladatokról.

 

A politikus elmondta, a Fidesz 30. jubileumi kongresszusa, amelyen 3500-an vettek részt, több szempontból is kiemelt jelentőségű volt. Egyrészt Európa legerősebb pártja megmutatta, miként kell egy ilyen rendezvény megszervezni, másrészt nagyon fontos témákkal kapcsolatban születtek nagyon fontos döntések. Németh Szilárd a saját feladatait illetően megjegyezte, továbbra is gazdasági témákkal foglalkozik, mint például a rezsivédelem, ehhez kapcsolódóan az extraprofit adó ügye, valamint a kamat stop körüli teendők. Ezekkel kapcsolatban azt jegyezte meg, nem véletlen, ami a Fidesz kongresszusán is jelszó volt, a magyar érdekeket kell képviselniük, hiszen ezeket az ügyeket például erős támadások érik Brüsszelből és a hazai baloldal által is. Többek között emlékeztetett a miniszterelnök kongresszuson elmondott szavaira, emiatt is kell szélesen haladnia a Fidesznek, és a legfontosabb cél, megnyerni a jövő évi EP választást, valamint az önkormányzati választásokat is.

Új európai politikára van szükség, hangsúlyozta Németh Szilárd, európai és magyar érdekeket képviselő politikusokra van szükség az EP-ben. Az új európai politika azt is jelenti, sok mindenben kell változtatni Brüsszelben. Már csak azért is, mert minden szemmel látható probléma ellenére Brüsszel továbbra is erőlteti a szankciós politikáját, valamint az egyre veszélyesebb migrációs politikát is. A szankciókat illetően látszik, Európa rosszat lépett, gazdasági ereje és befolyása folyamatosan csökken. Ami a migrációs helyzetet illeti, ott meg egyértelmű a kép, veszélyben van a zsidó-keresztény kultúra. Ezt az európai értéket kell megvédeni.

Azt, hogy a Fidesz, milyen pártcsaládban fog politizálni, még nem lehet tudni, de egy dolog biztos, mondta el Németh Szilárd, csak és kizárólag olyanok jöhetnek szóba, akik hasonló módon gondolkodnak az Európai Közösségről. Mindez igaz a nemzetek esetében is, azaz Magyarország olyan más uniós nemzetállamokkal fog össze, amelyek szintén új európai politikát szeretnének.

Ami az ellenzéket illeti, a kormánypárti politikus szerint a Fidesz akár együtt is működne másokkal, de az utóbbi évek bebizonyították, az ellenzéki pártok nem a magyaqr érdekeket képviselik.