A kormány erős elhatározására volt szükség

A kormány erős elhatározására volt szükség

 

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, rezsivédelmi biztos a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a rezsibiztonságról.

?si=Glu0YJKP81pXhqri

 

A politikus elmondta, a hazai gáztározók töltöttségi szintje jelenleg 88 százalék. Mint megjegyezte, soha ilyen magas még nem volt. Ez a mennyiség akár az ország egészének, vagy csak a lakosság energiaellátását nézve, hosszú időre elegendő mennyiség. Mindez azt jelenti, erősítette meg Németh Szilárd, hogy lesz elegendő mennyiségű energia nem csak a téli időszakra, hanem jövőre is, és a kormány természetesen mindezt rezsivédett áron biztosítja az átlagfogyasztásig a magyaroknak. Ám emellett az is nagyon fontos, hogy további más forrásokat is keressen a kormány, ezért is volt nagy jelentőségű az augusztus 20-i hétvégén lefolytatott több tárgyalás, ahol a miniszterelnök több keleti országgal is egyezségre jutott. Ami az energia helyzetet illeti, a rezsibiztos kijelentette, igen változnak az árak Európában és a világban, ezért is van jelentősége a magyar kormány intézkedéseinek.

Az energiahelyzetet jelentősen befolyásolta a másfél éve kitört háború, amivel kapcsolatban a képviselő elmondta, már a háború kitörésének másnapján a magyar miniszterelnök volt az egyetlen, aki azt hangsúlyozta, azonnali tűzszünetre és békére van szükség. Az azóta eltelt időszakban a magyar kormány, mint európai szövetséges, tudomásul vette a szankciókat, bár minden alkalommal erős kritikával illette azokat. Ám sajnos Európa még nem jött rá, mennyire elhibázott volt a szankciós politika. Azonban a kormány azt is kijelentette, hogy a szankciókat csak addig veszi tudomásul, amíg azok nem próbálják érinteni az energia-politikát. A kormány erős elhatározására volt szükség annak érdekében, hogy megvédjék a magyarokat az energiaválságtól. Ezért is jött létre a Rezsivédelmi Alap, amibe a költségvetés 1400 milliárd forintot tett bele, ez biztosítja az olcsó energiát.

Németh Szilárd beszélt arról is, hogy az augusztus 20-i hétvégén elindult Atlétikai VB egy jelentős esemény volt, több mint 400 ezer jegyet adtak el. A szervezők kiváló munkát végeztek, ez csak az ország hírnevét növelheti.

Végezetül Németh Szilárd beszélt Csepelről is. Mint elmondta, számára ez a szülőföld, és mindig is a kerület érdekét tekinti elsődlegesnek. Itt sikerült megvalósítani Magyarország legjelentősebb oktatási beruházását, a Jedlik Ányos Gimnázium teljes felújítását, az épületet a diákok és a tanárok az augusztus 31-i évnyitón vehetik birtokba. Ez azért is fontos iskola, mert ennek az elődjét, a csepeli munkás szülők kezdeményezték. Ez az intézmény mindig is Csepel fontos része volt.