Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában

Egy jótékonysági előadás a Margitszigeten

Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a fontosabb darabokról, valamint egy jótékonysági akcióról.

 

                     Az igazgató beszámolt arról, hogy július 27-én csütörtökön rendezik meg a Frank Sinatra estet, amire gőzerővel készülnek. Persze az is igaz, tette hozzá, ezt az előadást sem kell nagyon reklámozni, hiszen már egyetlen jegy sem kapható.

Bán Teodóra külön is beszélt a következő előadásról, ahol az Experidance társulat lép fel. Ez az előadás nem csak azért fontos, mert a nézők a társulattól megszokottan magas színvonalú táncdarabot láthatnak, hanem azért is, mert ez egy jótékonysági előadás is lesz. Tóth Nikoletta támogatására – aki a társulat tagja volt, és a terézvárosi házomlásban sérült meg – létrehoztak egy alapítványt. A Margitszigeti Színház vezetése úgy döntött, hogy minden eladott jegyből 1500 forintot utal át az alapítvány számlaszámára, de az előadás előtt és után is a nézőknek további lehetőséget is biztosítanak, hogy hozzájárulhassanak az alapítvány működéséhez. Nagy szerencsére a kiváló táncos, Tóth Nikoletta is eljön a bemutatóra. Róla azt is elmondta az igazgató, nagyon örült annak, hogy a művésznő hozzájárult ahhoz is, hogy a darab plakátján a korábbi fotójával szerepeljen. Ezen kívül még idén is látható lesz a Margitszigeten Verdi Attilája, más szereposztásban, mint tavaly. De az is biztos, a nézők idén is egy nagyszerű előadást élvezhetnek végig.

Bán Teodóra hozzátette, a nézőknek lehetőségük van arra is, hogy az előadás előtt a víztoronyban berendezett kiállítást is megtekinthessék. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, nagyon sokan élnek is ezzel a lehetőséggel.

            Természetesen idén is lesz a Margitszigeti Színházban koncertje Geszti Péternek, Fenyő Miklósnak és a 100 Tagú Cigányzenekarnak. Bár ezekre az előadásokra sincs már jegy, de érdemes folyamatosan követni, hátha valaki visszaadja a már megvásárolt jegyét.

 

 

 

 

            Végezetül, az igazgató szerint nagyon különleges két előadás is lesz még a színházban, a Lezsák Sándor és Szikora Róbert által megírt, a Kecskeméti Színház repertoárján szereplő, Az ég tartja a földet című darab szabadtéri bemutatója. Bán Teodóra szerint ez egy nagyon különleges darab, amit nem is lehet kihagyni.