Erzsébetvárosban felfordult minden.

Erzsébetvárosban felfordult minden.

 

Veres Zoltán önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a legutóbbi testületi ülésről, valamint a zöld-program kudarcáról.

 

A politikus beszámolt a legutóbbi testületi ülésről, amely elmondása szerint igen viharosra sikeredett, hiszen a polgármester egy olyan előterjesztést nyújtott be, melynek értelmében egy döntés előkészítő bizottságot hívnak életre a humán szolgáltató központ mellé. Mint megjegyezte, mind az ellenzék, mind a kerületet irányító koalíció egyik pártja is nemmel szavazott, ám a többség támogatta a javaslatot. Olyan kifogások merültek fel, hogy ezzel a döntéssel is azt érte el a városvezetés, hogy Erzsébetvárosban felfordult minden. Elmondta azt is, hogy a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ az elmúlt évtizedben olyan munkát végzett, amelyre felfigyeltek a fővárosban is, hiszen a kerület egy olyan szociális, egészségügyi támogatórendszert fejlesztett, amelyre csak büszkének lehet lenni. A Központ vezetői nemcsak hogy nagyszerű munkát végeznek, de döntéseik elszámoltathatóak, ellentétben a melléjük, feléjük kinevezett bizottság tagjaival, akik semmi mást nem tesznek, mint havonta felveszik a több százezres tiszteletdíjat. A politikus szerint ez a bizottság nem más, mint egy kifizetőhely.

Veres Zoltán szintén a felfordult állapotokkal kapcsolatban beszélt a kerületi parkolási rendről, amely szerinte egyre érthetetlenebb és elviselhetetlenebb, kiemelve azt is, hogy például egyre több mozgássérült parkolóhely szűnik meg. Van olyan, amelyiknek a helyére az önkormányzat engedélye alapján egy kiülős terasz került. Hozzátette, valamiért a kerület vezetői nem beszélnek az erzsébetvárosiakkal, így nincsenek figyelemmel az őket érintő problémákra sem.

A képviselő szerint az is érthetetlen és tűrhetetlen, hogy most a Rottenbiller utcában több fát is kivágtak, ennek kapcsán megjegyezte, a jelenlegi városvezetés 2019-ben azzal kampányolt, hogy beton helyett zöldet építenek a kerületben. Ezzel szemben most fákat vágnak ki. Felmerül a kérdés, hol van ilyenkor a kerületi klímavédelmi biztos, hol van ilyenkor a zöld gondolat. Veres Zoltán szerint ezt nem lehet megtenni az erzsébetvárosi polgárokkal.