A munka elindult. Felvettük a kapcsolatot a kormány képviselőjével, a nemzetközi szervezetekkel

Tisztelt Elnök Asszony! Elnök Úr!

A tegnapi tragikus katonai események és annak várható következményei fegyelmezett, strukturált munkát követelnek meg a Mazsihisz apparátusától és partnereinktől egyaránt. Kitört  a háború.

Szövetségünk ügyvezetőjével egyeztetve egy kis létszámú operatív válság-stábot alakítottunk, irányításával Gönci Pétert, a szervezet biztonsági főnökét bíztuk meg.

Kérésünk partnereink, apparátusunk és címzettjeink felé annyi, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán a menekültekkel kapcsolatos kéréseket Gönci Péter és munkatársai felé irányítsátok.

Elérhetőségeik: Gönci Péter 06 30 436 6176, Rádi Angéla 06 20 966 6770, Werner Gábor 06 20 411 8184, Schőn Péter 06 20 469 6740

E -mail cím: [email protected]

Ezzel a centrális információáramlással kívánjuk elkerülni a felesleges, párhuzamos cselekményeket, s az abból eredő félreértéseket. Örülünk minden kezdeményezésnek, fontos a segítés szándéka, de strukturáltan kell dolgoznunk.  A munka elindult. Felvettük a kapcsolatot a kormány képviselőjével, a nemzetközi szervezetekkel, előkészületeket indítottunk arra az esetre, ha menekültek elszállásolásáról kell gondoskodni és már konkrét feladatot is elláttunk olyan ukrán zsidók elhelyezésében, akik a  határzár miatt nem tudnak hazajutni.

Tájékoztatlak Benneteket, hogy Gönci Péteréktől  naponta kap írásbeli jelentést a történtekről a Mazsihisz elnöke és ügyvezetője, hogy megalapozatt döntéseket lehessen hozni.

Számítunk mindenki konstruktív együttműködésére

HEISLER András

Elnök

President

 

1075 Budapest, Síp utca 12.
Telefon: +36 1 322 6405

www.mazsihisz.hu

[email protected]

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

Federation of Jewish Communities in Hungary