Nem kellene mást, mint őszintén beszélni.

Nem kellene mást, mint őszintén beszélni.

Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikáció igazgatója a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a kampányról, az ellenzékről és az Európai Unióról.

A politikus elmondta, hogy a Fidesz-KDNP a törvényeket betartva február 12. után kezd el csak kampányolni, akkor fognak megjelenni többek között a közterületi plakátok is. Mindeközben az ellenzék persze kampányol, folyamatosan követelik különböző kormánytagok távozását, de mindezek helyett, jelentette ki Hollik István, azokkal az ügyekkel kellene foglalkozniuk, ami az embereket foglalkoztatja. A kormánypártok ezt teszik, mert ez a fontosabb. Hozzátette azt is, ellentétben a baloldallal, ahol semmilyen korrupciós cselekedetnek nem volt következménye, a kormánypártok minden gyanús esetet kivizsgálnak, a törvényeket betartják. Legutóbb például az igazságügyi államtitkár lemondott posztjáról, és áll a hatóságok rendelkezésére.        

 

Ami az ellenzéket illeti, a politikus megjegyezte, a Fidesz-KDNP úgy döntött 2010 után, hogy a munkát terhelő járulékokat csökkenti annak érdekében, hogy minél több munkahely jöjjön létre. Ma már több mint egymillióval többen dolgoznak, mint 2010-ben. Ezzel ellentétben a fogyasztást érintő adókhoz a kormánypártok nem nyúltak hozzá, kivéve az alapvető élelmiszerek esetében, azok áfáját célzottan csökkentették, segítve a szegényebbeket. Amikor ezekről a csökkentésekről kellett szavazni a parlamentben, az ellenzék nem támogatta ezeket a javaslatokat.

Hollik István beszélt az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjéről, megjegyezve, bármit is tesz, az ellenzék vezetője akkor is Gyurcsány Ferenc, azaz az ő személye nélkül nem lehet egyetlen lépést sem tenni az ellenzéki oldalon. Ezért is másodlagos, hogy miket mond Márki-Zay Péter, jegyezte meg a politikus. Sokkal fontosabb ennél, hogy milyen a DK elnökének politikája, az látszik, hogy a miniszterelnök-jelöltjük elképzelései megegyeznek a 2010 előtti időszak politikájával. Ez a különbség a jobb és a baloldal politikája között, mert a baloldal 2010 előtt – a válság idején – elvett az emberektől, addig a mostani kormány – a járvány okozta válság alatt – ad az embereknek, minden társadalmi korosztálynak. Bár azt mondja magáról Márky-Zay, hogy jobboldali, de minden megszólalása azt mutatja, hogy ő egy vérbeli baloldali politikus, annak minden hátrányával együtt, értve ezalatt a rezsicsökkentés a benzinárstop kritizálását is.

A politikus beszélt az EU ügyeiről, arról, hogy Franciaország lesz a Közösség soros elnöke, véleménye szerint ez nagy lehetőség, már azért is, mert Macron elnök is látja, az Európai Unió jelen állapotában fenntarthatatlan, változtatni kell a működésén. Ugyanígy fontos a francia elnök szerint a stratégiai függetlenség elve, azaz például az energiaellátásban legyen független Európa. Ezért is küzd Macron az atomenergia érdekében, ebben a magyar kormánnyal egyetért. Ami a reformokat illeti, a képviselő szerint az is furcsa, hogy egyes politikusok négyszemközt, telefonon dicsérik a magyar kormányt, ám a nyilvánosság előtt ennek pont az ellenkezőjét teszik, sajnos ilyen ma az európai politika, jelentette ki Hollik István, köszönhetően az NGO-knak és a médiának. Pedig nem kellene mást tenni, mint őszintén beszélni, ahogy ezt teszi a magyar kormány, például a migráció és a kerítés ügyében is.