Izraelben a háromnapos plenáris ülés végén teljes egészében elfogadták a kétéves költségvetést

A Kneszet elfogadta a 2022-es költségvetést is

A háromnapos plenáris ülés végén teljes egészében elfogadták a kétéves költségvetést, miután a koalíció szinte minden nehézség nélkül átvitt több száz szavazást. A kormány több mint egy évig fennállhat – kivéve, ha nem dönt önmaga felszámolása mellett. Bennett üdvözölte az eredményt: “Visszaállítottuk Izraelt a pályára.” A Likudban elismerték: “Nincs igazi lehetőség a kormány megbuktatására”

Három maratoni ülésnap után a Kneszet plénuma elfogadta a 2022-es költségvetést: hosszú órákig tartó viták, több száz szavazás végén a Bennett-Lapid-kormány 2023 márciusig biztosította fennmaradását és a kettejük közötti rotációs megállapodást. A 2022-es állami költségvetést ma éjszaka (csütörtök-péntek) 59-es többséggel, 56 ellenzéki képviselői szavazattal szemben fogadták el.

Bennett és Lapid a Kneszetben, ma hajnalban. A kormány 2023 márciusáig biztosította fennállását – Fotó: Danny Shem Tov / a Kneszet sajtóosztályaA koalíció tagjai nyomban előkapták a telefonokat. Eredményre várva ma hajnalban – Fotó: Danny Shem Tov / a Kneszet sajtóosztályaFotó: Danny Shem Tov / a Kneszet sajtóosztályaFotó: Danny Shem Tov / a Kneszet sajtóosztálya

Miki Levi, a Kneszet elnöke üdvözölte a szavazás eredményét: “Nagyszerű dolgot hajtottunk végre ma: Izrael államnak végre van költségvetése. Stabilitás lesz a kormányzati minisztériumok számára, képesek lesznek normálisan működni. Itt az ideje, hogy másfajta, tiszteletteljes párbeszédet folytassunk.”