Az ősz legjobb zsidó bulija: a Judafest!

Az ősz legjobb zsidó bulija: a Judafest!

A HetiTV és  a BreuerPress is ezt ajánlja 
Kedves barátunk!
Nem múlhat el év Judafest nélkül, így 14. alkalommal is megrendezzük a fesztivált! De idén két okból is más lesz, mint szokott: az egyik, hogy a Civil Korzó 2021 fesztivállal együtt, az Erzsébet Kultúrpiknik keretein belül zajlik majd, a másik pedig, hogy a programok nagy része a gasztronómia köré szerveződik.
Mivel a JCC Budapest–Bálint Ház küldetésének fontos alappillére egy sokszínű és szolidáris magyar társadalom felépítésében való részvétel, nem volt kérdés, hogy a Judafestnek ott a helye Erzsébetváros magyar civil szervezeteket felvonultató rendezvényén.

De hogy miért kaja? Hát mert mi, zsidók két dologban vagyunk a legjobbak – evésben és beszédben! Ezért eszünk és beszélünk – vagyis nem mi, hanem ismert írók, színészek, szakácsok és újságírók beszélnek, ti meg megeszitek!

Dragomán György író, Fűszeres Eszter szakács, blogger, Harsányi Bence, a Momentán Társulat vezetője, Nyáry Luca író, újságíró, Péterfy Bori színész, énekes, Steiner Kristóf újságíró, gasztroblogger és Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója kedvenc, vagy az életükben kiemelkedő fontosságú ételeiket és receptjeiket osztják meg. Ezek a személyes történetek a Judafest színpadán elevenednek meg felolvasások, beszélgetések formájában, Borbás Gergő, az Itt és Most társulat művészeti vezetője házigazda segítségével. Az elmesélt ételeket pedig a helyszínen meg is lehet kóstolni!

A gyerekeknek az Eszter-lánc Mesezenekar húzza a talp alá valót, nap végén pedig a remek Lóci játszik zenekar akusztikus koncertje zárja az eseményt.

A Judafestnek mindig is központi eleme volt a zsidó szervezetek bemutatása, s hogy ők egymással is találkozhassanak – ez idén sem marad el.

Kapcsolódó programként szeptember 24-én este Kóser Judafest címmel körbevezetést és szombatfogadást tartunk a Rumbach Zsinagógában Deutch Péter rabbi vezetésével, szeptember 25-én szombat este 8-kor pedig a Rumbach Zsinagóga kertjében a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál extra kiadásában a Hummusz című filmet nézheted meg.
Mindkét esemény regisztrációhoz kötött, a filmvetítésre a judafest.org/film, a szombatfogadásra pedig a judafest.org/koser linken tudsz jelentkezni. De ha inkább bugi van a lábadban, ki ne hagyd valamelyik sétánkat, melyeket partnerszervezeteink rendeznek! Rengeteg érdekes téma és helyszín közül választhatsz, de itt is regisztráció szükséges.

Bár sok az izgalmas program, a Judafest igazi lényege, hogy találkozzunk egymással! S mivel végre – ha óvatosan is – de ezt élőben megtehetjük, mi már nagyon izgatottak vagyunk! Egyet kérünk, hogy lehetőleg viselj maszkot a fesztivál területén, védettségi állapotodtól függetlenül.

Várunk hétvégén! Mi ott leszünk!
A JCC Budapest – Bálint Ház teljes csapata

JCC Budapest – Bálint Ház | 1065 Révay u. 16.