A konzultációra adott válaszok mindegyikében dönteni kell

A konzultációra adott válaszok mindegyikében dönteni kell

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kormánypártok frakcióülésén elhangzottakról, a parlamenti ülésszak feladatairól, valamint az ellenzék felelősségéről.

 

A politikus beszámolt a Fidesz-KDNP frakcióüléséről, amelyet a Parlament őszi ülésszakának megnyitása előtt tartottak. Itt több beszámolót is meghallgattak a képviselők, így Varga Judit igazságügyi minisztertől is, de természetesen Orbán Viktor miniszterelnök is megosztotta gondolatait a frakcióval.

Külön szóba került a gyermekvédelmi törvény, az azzal kapcsolatos népszavazás, ez utóbbit azért írta ki a kormány  mert Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a frakcióülésen az igazságügyi miniszter elmondta, csütörtökön küldte meg a magyar kormány a válaszait a brüsszeli kifogásokkal szemben. A kormánypártok szerint egészen képtelen vádakat fogalmaztak meg az országgal szemben, ezt politikai támadásnak vélik., aminek semmi köze nincs a joghoz és a szakmaisághoz. A politikus hozzátette, a gyermekvédelmi törvény tekintetében az EU-nak semmilyen hatásköre nincs, így ennek kapcsán kötelezettségszegési eljárást is felesleges indítani.

Hollik István ismertette, aképviselők előtt szó volt a gazdaság újraindításáról, egy jó hírt is kaptak, hiszen az adatok azt mutatják, Magyarország már most elérte a válságelőtti szintet, ez csupán kétországra mondható el Európában, a magyarokon kívül Lengyelországra, az EU többi tagállama jóval le van maradva. Az adatok szerint – tette hozzá, nálunk mégsoha nem dolgozott annyi ember, mint most, ám ami ennél is fontosabb, hogy már most látszik, a gazdasági növekedés jóval meghaladja a tervezett öt és fél százalékos szintet. Ez a családoknak és a nyugdíjasoknak jelent így sokat, hiszen ez a növekedés garantálja egyrészt a családi adóvisszatérítés életbe lépését, valamint a nyugdíjasok is megkapják a nyugdíjprémiumot novemberben.

A kormánypárti frakcióülésen arról is beszéltek, hogy a legújabb nemzeti konzultációt le kell zárni, azaz az emberek akaratát rögzíteni kell a törvényekben is – jegyezte meg a kommunikációs igazgató. Példaként hozta fel a minimálbér emelését 200 ezer forintra, amit a konzultációs íveket visszaküldők szinte egyhangúan támogattak, ebben az ügyben a kormánynak le kell ülnie a munkavállalók és a munkáltatók képviselőivel. Hozzátette, nyilvánvalóan a munkavállalói szervezetek támogatják ezt, ám a munkáltatóknak is igent kell erre mondaniuk,. de az látszik, a kormány közel van a megállapodáshoz, nem is tehet mást, hiszen az emberek így döntöttek, azt képviselni kell. Természetesen a konzultációra adott válaszok mindegyikében dönteni kell. Az biztos –tette hozzá a politikus, hogy mindezekről biztosan fog majd beszélni az őszi ülésszak nyitónapján a miniszterelnök.

A Fidesz-KDNP nemrégiben indította el a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony petícióját, amelyet eddig már közel 400 ezren írtak alá, ez a szám jóval magasabb –jegyezte meg Hollik István, mint amennyien az ellenzéki előválasztáson adták a nevüket, háromszor annyian álltak ki a kormánypártok mellett. A politikus szerint sokan gondolják azt, hogy Magyarország fejlődésének sokat árthat, ha visszatér a 2010-ben már egyszer elutasított baloldal.

Arra a felvetésre, hogy a különböző aláírásgyűjtőket ért atrocitásoknak ki a felelőse, a politikus úgy felelt, amikorkint volt a standoknál, akkor nem tapasztalt atrocitásokat, volt amikor találkoztak is a másik oldal gyűjtőivel, európai ember módjára köszöntek egymásnak, de nem történt baj. Ugyanakkor aképviselő szerint pont az ellenzék oldalán lehet látni olyan agressziót, amit már régen nem. Példaként hozta fel az ellenzéki miniszterelnök-jelölt-jelöltek vitáját, ahol egymásra licitálva mondták el a képtelenebbnél képtelenebb ötleteiket, antidemokratikus javaslataikat, mint például azt, hogy majd feles többséggel módosítanának kétharmados törvényeket, alkotmányt. Ez képtelen és mélyen antidemokratikus – jelentette ki a politikus. Hollik István szerint a baloldal erkölcsi válságban van, mert még mindig az a politikus vezeti, amelyiknek a szavai 15 évvel ezelőtt kerültek napvilágra, amikor is elmondta, becsapták az embereket.