Itt valaki mulasztott

Itt valaki mulasztott

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületvezetés hibáiról, a Klauzál téri vásárcsarnokról.

 

 

 

A képviselő szerint tarthatatlanok azok a jelenségek, amiket tapasztalhatnak az itt élők, a kerület, különösen Belső-Erzsébetváros egy mérhetetlen züllésbe kezdett csúszni, a felfordulás, a kosz egyre nagyobb. Sajnos az előző vezetés által elkezdett intézkedéssorozat megállt, arról nem beszélve, hogy a kerületet jelenleg irányítók mi mindent ígértek a kampányuk során. Hozzátette a frakcióvezető, amennyiben elvonatkoztat az ember az ígéretektől, akkor tudni kell, a helyhatóság feladata a helyben élők életének szabályozása, az életükkel könnyebbé tegye. Lassan tíz éve szabályozták a közösségi élet rendjét, de 2019 óta ez is megtorpant, folyamatosan érkeznek a lakossági panaszok, ám hiába, pedig a szabályozásnak köszönhetően a kerületi rendészeknek megvan a joga, hogy a különböző szervekkel felvegye a kapcsolatot, de ez nem történik meg, a bulinegyed továbbra is feszültséget szít. A loakók szerint egyszerűen nem válaszolnak a kerületi illetékesek a telefonokra, levelekre. Lehet azt mondani, nem azt teszik, ami a dolguk lenne, hiszen egyes lezártutcákban bírságolnak megállás nélkül, közben nem figyelnek a parkokra, játszóterekre, a rokkantok számára fenntartott parkolók jogcím nélküli elfoglalására.

Veres Zoltám beszélt a Klauzál téri csarnokról, amiről döntött a kerületet irányító többség, azaz egy buliközpont jön létre, de a szerződést nem írták alá. Az ellenzéki képviselő szerint bár úgy tűnt, a polgármester és a mögötte levő pártok között nincs egyetértés, de inkább egy színjátékot játszottak el. Arról nem beszélve, a csarnokról született egy önkormányzati határozat, határidőkkel, ami nem teljesült, pedig ez nem játék, hiszen július 31-ig alá kellett volna írni a szerződést, ezért a polgármester volt a felelős. Itt valaki mulasztott. A vásárcsarnok ügye is azt mutatja, a kerület vezetése instabil, a döntéseiket meg kívánják másítani.

Az ellenzéknek van feladata, elsősorban rámutatni a hibákra, a rossz döntésekre, a Fidesz frakció ezt megteszi, közben javító előterjesztéseket is készítenek. Ám a kerület vezetése sokkal inkább a hatalomtechnikai megoldásokban érdekjelt. Például az előválasztás is ehhez tartozik – tette hozzá Veres Zoltán. Például most készült egy közvélemény-kutatás, amiben pont nem a helyi ügyekről kérdezték az embereket, hanem a helyi politikusok népszerűségét tartották csak fontosnak. Azaz nem a most lévő problémák megoldásában gondolkodnak, 2022 lebeg a szemük előtt.