Az MSZP egy értékes politikust veszít el

Az MSZP egy értékes politikust veszít el

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt egykori elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az előválasztás kapcsán kialakult problémákról.

 

A politikus értetlenkedésének adott hangot azon hír kapcsán, hogy az MSZP megvonta támogatását Szakács László országgyűlési képviselő jelöltségétől, aki Baranya megye 2. számú választókörzetében indult volna el. Hozzátette a döntésben az is igen furcsa volt, hogy a párt elnöksége előzetesen nem is egyeztetett az addigi jelöltjével, aki így a felmerülő kérdésekre nem is tudott válaszolni. Igen veszélyes hallomások, pletykák esetében dönteni, ráadásul egy aktív képviselőről van szó. A döntés azért is faramuci, mert például Szakács László minden bizonnyal így is megnyeri a körzetet 2022-ben, ami azt jelenti, az MSZP egy értékes politikust veszít el. A saját jövőjét illetően Mesterházy Attila azt mondta, abban bízik, hogy ő megmarad a szocialisták jelöltjének.

Az ellenzéki összefogásról, annak megbicsaklásáról, arról, hogy a Jobbik megszavazta a pedofiltörvényt a kormánypártokkal együtt, Mesterházy Attila azt mondta, az eredetileg benyújtott törvényt meg lehetett volna szavazni, de a Fidesz benyújtott egy javaslatot, amiben szerepelt már az LMBTQ közösség megbélyegzése, így azt az ellenzék nem tudta megszavazni, kivéve a Jobbikot. A politikus szerint a Fidesz tudatosan akarta megosztani az ellenzéket, ezt sikeresen tette meg. Arra a felvetésre, hogy az összefogás szereplőjeként működő Jobbik számára ez egy fontos kérdés volt, ezért szavazták meg, az ellenzéknek meg az a dolga,hogy erre felhívja a figyelmet. Az is feladat, hogy az előválasztás után egységesen lépjen fel az ellenzék.

Mesterházy Attila, mint a NATP parlamenti közgyűlésének az alelnöke értékelte a NATO csúcsot. Megjegyezte, nagy siker volt, hogy az új amerikai vezetés újból a multilaterlaizmust erősíti, ezt demonstrálta az amerikai elnök jelenléte. Ugyanilyen fontos volt a politikus szerint az amerikai és az orosz elnök találkozója is. A magyar NATO szereplést illetően a politikus elmondta, fontos a hadsereg fejlesztése, az, hogy milyen fegyvereket szereznek be, arról megoszlanak a vélemények.