Az emberek idegeivel, életével játszik a városvezetés

Az emberek idegeivel, életével játszik a városvezetés

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Nemzet Sportolója elismerésről, de szóba kerültek erzsébetvárosi ügyek is.

 

A politikus beszámolt a Nemzet Sportolója elismerés átadásáról,ahol Jónyer István asztaliteniszező pályafutását díjazták ezzel a címmel. Az eseményen hatalmas versenyzők, igazi példaképek jelentek meg, akik mindannyian hozzájárultak a magyar sport sikereihez. Ez az elismerés valóban a nemzet tiszteletét jelenti – tette hozzá a képviselő, azok számára, akik a legnagyobbak között is a legnagyobbak tudtak lenni. Bajkai István szerint egy nemzet büszkeségét az is jellemzi, hogy miként áll a sporthoz, hiszen olyan sportemberekről van szó, akik a teljesítményük alapján mutatták meg a világnak a magyarok tehetségét.  Jónyer István és csapattársai is ilyenek voltak, hiszen 1979-ben az asztalitenisz világbajnokságon Kínát tudták legyőzni, se előtte, se utána nem tudta ezt megtenni más a világon. Ezek a teljesítmények, a sport is mindenre megtanítja az embert, győzni és veszteni is, becsületessé képes tenni az embert, mindez erős társadalommá teszi a magyar társadalmat.

A politikus beszélt az erzsébetvárosi önkormányzat azon visszavont tervezetéről, amelyik a járdák méretét kívánta csökkenteni, véleménye szerint ezzel az emberek idegeivel, életével játszik a városvezetés. Hozzátette, érthetetlen, hogy ilyen rossz és szakmai ötlet hogyan kerülhetett napvilágra, de nem csak ez, hanem a polgármester többi döntése is olyan, amit mindennek lehet nevezni, csak emberbarátnak nem. 2019-ben a választáson győztes koalíció hazugságokkal nyerte meg a választást, úgy tűnt, a tervük csak az volt, hogy mindenáron győzzenek, majd utána megmagyarázzák, hogy mit és miért nem tudnak megtenni. Közben rendeleteket hoztak, mint a forgalomátszervezést, amit úgy hajtottak végre, hogy meg sem kérdezték a kerületben élőket. Ez a koalíció bár baloldalinak mondja magát, de mindent el lehet mondani róluk, csak azt nem, hogy igazi baloldaliak.

A politikus elmondta, továbbra is az a terve, hogy a társasházi törvény módosítását megvalósítsa, most zajlanak az egyeztetések a parlamenti Fidesz frakcióval, a remények szerint, a módosítás át fog majd menni. Bajkai István beszámolt a pedofiltörvényről, az Igazságügyi Bizottság legutóbbi ülésén hallgatták meg a NAIH elnökét, Péterfalvi Attilát, aki több ajánlást is megfogalmazott. A képviselő szerint a tervezet egyik fontos pontja, hogy a szexuális bűnözők nyilvántartását a szülők megismerhetik.