Egy olyan nemzetinek nevezett egységkormány alakulna a zsidó államban, amiben csak a Likud nem kap semmiféle szerepet. 

Ez egy hasznos megbeszélés volt

ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég Intézet kutatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar miniszterelnök londoni látogatásáról, valamint az izraeli helyzetről.

 

A kutató beszélt a magyar miniszterelnök londoni látogatásáról, aminek kapcsán elmondta, annak ellenére, hogy a találkozónak voltak nem túl ízléses utókommentjei az angol sajtóban, ez egy hasznos megbeszélés volt. Teljesen természetes, hogy Boris Johnson fogadja azt a miniszterelnököt, aki a választóihoz hasonlóan tudott azonosulni a Brexittel, aminek a szlogenjei ugyanazok a gondolatok, amit sok kelet és nyugat-európai is vall. Ők azok, akik nem akarnak Európai Egyesült Államokat, ami egy teljesen legitim álláspont, ennek a hívei kerültek többségbe az Egyesült Királyságban. Az utókommentek kapcsán jegyezte meg a kutató, ezt a legitim álláspontot el kell fogadni, nem lehet ócsárolni, meg kell adni az embereknek a szabadságot a döntéshez, a vélemény elmondásához, anélkül, hogy ezért mindenféle jelzővel illessék.

Lomnici Zoltán beszélt a Londonban és más európai nagyvárosban is lezajlott palesztinpárti tüntetésekről, amelyeket, amelyeken erősen antiszemita jelszavak is elhangoztak. Mint megjegyezte, akik a szabad Palesztináért tüntetnek, nem rendelkeznek megfelelő információkkal, egy politikai törekvésből adódó divathullám részesei. Mindezekhez a nemzetközi politika is hozzájárul, mint emlékeztetett rá, a volt amerikai elnök nemrégiben adott egy interjút, ahol azt mondta, az USA számára tizenöt évvel ezelőtt még érinthetetlen volt Izrael, ez mára megváltozott. Olyannyira, hogy vannak, akik úgy vélik, az izraeli miniszterelnök félreállítására tett kísérleteket az új amerikai adminisztráció támogatja. Egy olyan nemzetinek nevezett egységkormány alakulna a zsidó államban, amiben csak a Likud nem kap semmiféle szerepet.