Elegánsabb lépés lett volna az egyeztetés

Elegánsabb lépés lett volna az egyeztetés

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Molnár Antal Zeneiskoláról, a kerületi egyeztetések hiányáról.

A képviselő reagált az önkormányzat azon döntésére, hogy végülis a Damjanich utca 4. alá költözhet a Molnár Antal Zeneiskola, azaz történnek pozitív dolgok is a kerületben, legyen szó a zeneiskoláról, a társasházi lakóközösségekről. Hozzátette, bár tényleg jó hír, hogy a zeneiskola beköltözhet a neki szánt helyre, ám az a cirkusz, amit ezt megelőzte, az teljesen felesleges volt,de lehetne az abszurd és felháborító szót is használni az elmúlt hónapok történéseire. Emlékeztetőül felidézte a politikus, ezt az épületet a fideszes vezetésű önkormányzat újíttatta fel, kifejezetten a zeneiskola részére, próbatermekkel, kamaratermekkel. Végül megkapta az épületet a Molnár Antal Zeneiskola, ám egy igen csúnya kitérővel. Veres Zoltán szerint a fentiek értelmében kissé visszás, hogy most a kerület új vezetése, a polgármester úgy adja elő ezt a döntést,mint egy nagyon jó hírt a kerületiek számára, miközben eddig olyanokat mondtak, senki nem ígérte oda az épületet a zeneiskolának,majd ezt követően az SZFE hallgatói kapták meg egy időre, majd egy rövid hercehurca után lett a zeneiskolás gyerekeké.. A képviselő szerint most sem történt a döntés előtt semmiféle képviselői egyeztetés, ahogy az egyéb ingatlanok miatt sem. Bár a veszélyhelyzetben nem is kell ezt megtennie egy polgármesternek, de sokkal elegánsabb lépés lett volna az egyeztetés..

A politikus szerint az önkormányzat kommunikációja is problémás, hiszen úgy kellene történnie ennek, hogy a különböző döntéseket, felhívásokat, kiírásokat minden korosztály számára elérhetővé kellene tenni, nem csak a közösségi oldalakon, a kerületi faliújságon kellene kommunikálni. Hozzátette, képviselőként ő maga is csak szóbeszéd útján tudta meg, hogy a mostani vezetés a Dob utca 37-39. alatti ingatlan kapcsán hirdetett pályázatot, amiben bérbe kívánják adni az itt található közpark üres területét kulturális célra. Vannak, akik tartanak attól, hogy közösségi színtér lesz itt, mellette remélik, a környéken lakókat bevonják a döntésbe, bár az is igaz, most a polgármestert nem kötik a szabályok erre.

Amennyiben nem jól dönt a kerület vezetése, úgy tőlük ezt a ciklus végén lehet számon kérni, az ellenzék folyamatosan figyeli a döntéseket,amikor meg kell,akkor szót emelnek. Ebben már volt sikerélményük is, hiszen a Fidesz frakció szavai nyomán került a Molnár Antal Zeneiskola a gyerekekhez.

Veres Zoltán beszélt arról a levélről, amit a kerület országgyűlési képviselője juttatott el a kerületben élőkhöz, amire úgy reagált, egy egyéni képviselőnek minden évben kellene beszámolót tartania a munkájáról, nem elegendő egy évben egyszer, főleg a jövő évi választás előtt.