A tisztaság nem pártpolitikai, hanem egy vezetői, városfenntartói kérdés

A tisztaság nem pártpolitikai, hanem egy vezetői, városfenntartói kérdés

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a terasznyitásról, a bulinegyedről, a városvezetés hibáiról.

A politikus szerint a teraszok nyitása az emberek többségének egy fellélegzést jelentett,a vendégeknek és a vállalkozóknak egyaránt. Mindez jó, de a képviselő az óvatosságot is fontosnak tartja. A teraszok nyitásának persze Belső-Erzsébetvárosban egy másfajta optikája is van, hiszen itt van a bulinegyed is, ami az itt élőknek komoly problémát jelentett az elmúlt évek során. A mostani városvezetés a kampány során ígéretet tett a bulinegyed gondjának a megoldására, ahogy többek között a köztisztaság, közbiztonság javítására. Ám az ígéretek ellenére semmilyen fejlődés, sokkal inkább visszalépés történt, annak ellenére, hogy most a járvány miatt nem működik a bulinegyed – jegyezte meg. Veres Zoltán elmondta, rendszeresen járja a kerületi utcákat, az állapotokat látva többször is tett indítványt, észrevételt a vezetésnek, így például a szemetesedények pótlására, a Fővárosi Közgyűlés döntött ezek egy részének leszedéséről, ám ettől még nem lett kevesebb a szemét. Belső-Erzsébetvárosban – minden ígéret ellenére – nincs rend és tisztaság, azt lehet érzékelni, a kerület jelenlegi vezetése semmiféle koncepcióval nem rendelkezik, helyette csak bürokratikus akadályokat állítanak. Minden kritika ellenére a tisztaság nem pártpolitikai, hanem egy vezetői, városfenntartói kérdés, a lakók megállapíthatják, hogy szemetesebb-e az utca, mint korábban, mindez úgy, hogy a bulinegyed kiesése miatt kisebb az utcák terhelése. Emberi és állati ürülék található a köztereken, ami nem megengedhető, ennek kapcsán azt is megjegyezte a politikus, hogy a fideszes vezetés több térre is tervezett közvécéket, ám ezek megépítését a mostani kerületi irányítás leállította, a költségvetésből ezt a tételt törölték, pedig lehet tudni, a turizmus helyre fog állni.

Veres Zoltán kiemelte, az valóban igaz, hogy többször is tartanak képviselői egyeztetéseket, de azért látni kell azt is, a fontosabbnak nevezhető megbeszélésekre, mint például az önkormányzat bankjának a váltásáról, nem kérdezték meg az ellenzéket. Ez már azért sem jó, mert így a Fidesz frakció csak később tudta elmondani, hogy véleményük szerint szabálytalanul döntött a városvezetés. A különböző önkormányzati ingatlanokkal, ügyvédi szerződésekkel kapcsolatos döntések előtt sem tájékoztatták az ellenzéket.  Ami az önkormányzat bankjának a váltását illeti, a politikus megjegyezte, többször is jelezte a problémákat, de valószínűleg a Fővárosi Kormányhivatal is vizsgálatot fog kezdeményezni. Ez már csak azért is fontos – tette hozzá, mert a kerület jelenlegi irányítóinak tudni kellene, a lakók pénzéről döntenek, ezért is lenne fontos minél szélesebb körben dönteniük az ilyen ügyekben is. A jelenlegi ellenzéki Fidesz frakció, mint az előző városvezetés része, a város kulcsai mellett tízmilliárd plusszal adta át a kasszát, ám sajnos ennek a pénznek a jelentősrésze elfogyott, de mellette a várost iránytó munka intenzitása is alábbhagyott.

Veres Zoltán elmondta, ki kell mahd írni egy időközi választást a kerületben az egyik képviselő lemondása miatt, erre valószínűleg a nyár folyamán kerülhet sor, előtte természetesen kampánnyal. Ez a választásminden politikai szervezet számára fontos, de ugyanez elmondható a választókról is, hiszen véleményt tudnak nyilvánítani, elmondhatják, hogy egyetértenek, netán nem a kerület vezetésével. Erzsébetvárost jelenleg irányító koalíció már megkezdte a kampányt, a polgármester többször is feltűnt ebben a körzetben, oda forrásokat csoportosítanak át, az eseményekről a kerületi média tudósít, ám mellette az ellenzéknek a hangja nem jut el a lakókhoz, noha a polgármester ígéretet tett arra, hogy nem csak a többség véleményét közlik.