A Szeretetkórházban is gördülékenyen zajlik az oltás

A Szeretetkórházban is gördülékenyen zajlik az oltás

Valastyán László, a Mazsihisz Szeretetkórházának gazdasági vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az önként vállalt oltópont működéséről, valamint a felújítási munkákról.

 

A Szeretetkórházban is működik egy oltópont, ahol egyrészt a kórházi személyzet dolgozik, de a Mazsihisz is biztosít önkénteseket igény szerint, mellette a fenntartó gondoskodik a biztonsági szolgálatról, de jelen van a kórházba kinevezett parancsnok és az ő segítője is. Eddig minden gond nélkül, szervezetten zajlott az oltás, eddig az egy napon beadott oltások számát tekintve a csúcs az közel 800 volt.

Mindezek mellett természetesen a kórház működik, az új főigazgató, Assaf Shemesh vezetésével új elektronikai eszközök beszerzése is megtörtént, ezzel a Szeretetkórház megkezdte a felzárkózást a 21. századhoz.

A Szeretetkórház felújítása is folyamatosan zajlik, a tervek szerint a következő ütemet augusztusban zárják, amikor is sor kerülhet a II-es belgyógyászati osztály és ambulancia ünnepélyes átadására.  Valastyán László kiemelte, a felújítások után ugyan kevesebb ággyal fog működni a kórház, de biztosan jóval nagyobb lesz rá az igény, most is elég nagy a várólista. A megújult intézmény biztosan alkalmas lesz sok mindenre, a COVID utógondozástól kezdve a rehabilitáción át sok másra, amivel már a középkorúak is megjelenhetnek. A Szeretetkórháznak országos ellátási kötelezettsége van, a saját szakterületén, a geriátrián belül mindenhonnan fogadnak betegeket.

A felekezeti kórházak összefogása már eddig is sok mindent elért, most készítik elő a jogállási törvénnyel kapcsolatos javaslataikat, de sok minden más területen is szoros együttműködésben vannak. Mindez azért fontos,mert az egyházi kórházak egészen más szellemiségben gyógyítanak, mint másutt.