Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón a Heti Tv több kérdésére is válaszolt.

A miniszter reméli, az IMF előrejelzés egy realista jóslat

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón a Heti Tv több kérdésére is válaszolt.

Az IMF jelentése szerint Magyarország hazai összterméke (GDP) idén 4,3 százalékkal nőhet, jövőre még nagyobb mértékben, 5,9 százalékkal bővülhet.

A Heti Tv arra kereste a választ,hogy ez mennyiben felel meg ez az adat a kormány terveinek, mit jelent ez a magyar gazdaság számára?

Gulyás Gergely elmondta, ezeket az adatokat aláírná, remélve, hogy ez egy realista jóslat. Hozzátette, minden attól függ, hogy mikor lehet nyitni, így van ez az összes országban. Tudni kell azt is, a szolgáltató szektor nagy veszteségeket szenvedett, a járvány után pedig az élet és az egészség védelme mellett a gazdaságnak, a szolgáltatásoknak is működni kell. Magyarország kétszer olyan jól áll, mint az európai átlag, ennek kellene megmaradnia a gazdaságban is.

Révész Máriusz kormánybiztos szerint több egyeztetés után hamarosan a célegyenesbe érhet a KRESZ módosítása, amellyel többek között az elektromos rollerek és kerékpárok megjelenésére is reagálnak.

A Heti Tv szerette volna megtudni, ez konkrétan mit jelent, ki és hol közlekedhet?

A miniszter megjegyezte, Budapesten jelenleg kerékpárral mindenhol lehet közlekedni, ezzel szemben autóval nem nagyon, látható az is, most több a dugó 2019 ősze óta, ahogy azt is, egyre több a hajléktalan a fővárosban. A közlekedést illetően normális egyensúlyt kell találni a kerékpárosok és autósok között, most ez nincs meg. A megoldás az, hogy nem kellene az autósokat üldözni, úgy, ahogy az most Budapesten van, ez nem megengedhető. A konkrét javaslatokat illetően a politikus úgy felelt, majd Révész Máriusz fogja ezeket ismertetni, amelyek mindenkinek meg fognak felelni,a kerékpárosoknak, az autósoknak, a gyalogosoknak egyaránt.

A Heti Tv kíváncsi volt arra is, hogy m történik a tervezett Diákvárossal, amelyről a főváros és a kormány már egy ideje tárgyal?

A kancelláriaminiszter elmondta, korábban tárgyaltak a fővárossal, volt egy megállapodás, amit be kell tartani. Most olybá tűnik, a Fudan egyetemet a városvezetés a Diákvárossal szemben értelmezi, pedig pont nem ez a helyzet, a kormány szerint az, hogy a világ egyik elitegyeteme Budapestre jön, az pont értelmet ad a Diákvárosnak.