További korlátozással nyithatják meg a vendéglőket és kávéházakat Izraelben

Lelassíthatja a nyitást a növekvő fertőzési ráta

A tervezettnél lassabban, és további korlátozással nyithatják meg a vendéglőket és kávéházakat Izraelben, ha az országban tovább nő a koronavírus-járvány terjedését jelző fertőzési ráta

Az ország lakosságának mintegy ötödét kitevő arab kisebbséghez késve, csak az utóbbi hetekben jutott el a koronavírus gyorsabban terjedő brit változata, náluk ez a mérőszám 1,12, ami a járvány terjedését jelzi körükben.

Az eredeti tervek szerint egy hét múlva, március 7-től, a nyitás harmadik fázisában újra iskolába indulhat a lassan egy éve szinte kizárólag otthonról, távoktatásban tanuló 12-16 éves korosztály.

Emellett kinyithatnának a vendéglők, a kávéházak és a rendezvénytermek is a “zöld” igazolással rendelkezők számára, vagyis olyanoknak, akik már egy héttel a második oltásuk után vannak, vagy felgyógyultak a koronavírus fertőzésből, vagy két napon belül negatívnak bizonyult tesztet végeztek.

“Szeretnénk, ha ez a nyitás megtörténhetne. Ha a fertőzési ráta a maival azonos marad, akkor határeset, de lehetséges lesz” – nyilatkozta a lapnak Nachman As, a koronavírus-ügyekkel foglalkozó biztos.

“De ha tovább növekszik, akkor jól meg kell gondolnunk, megtesszük-e” – tette hozzá, noha azt is kifejtette, hogy a döntést a súlyos betegek egyelőre folyamatosan csökkenő száma pozitív irányban befolyásolhatja.

נתב”ג ייפתח עד הבחירות? אלרעי פרייס: „לא יכולה לתת תאריך”שבוע לפני הסרה מתוכננת של שלב נוסף במגבלות הסגר, הזהירה ראש שירותי בריאות הציבור ד”ר אלרעי פרייס באולפן ynet כי עלייה במקדם ההדבקה עלולה להוביל לחשיבה מחודשת: „אני חוששת בעקבות המסיבות ההמוניות שפורים היה שמח, אבל פסח יהיה עצוב”. במקביל, שרת התחבורה אמרה כי נבחן מתווה להחזרת ישראלים לפני הבחירות

“Először is megnyitjuk az oktatást, hacsak nem látunk valami nagyon aggasztót. Minden más

kevésbé fontos. Az éttermeknél talán olyan megoldások is születhetnek, hogy csak a kerthelyiségekben vagy a szabadban lehet majd leülni” – vélekedett.

A szombati ünnepnapon 12 867 embert oltottak be először és 715 123-at másodszor – három hét elteltével – a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyaggal. Az oltási kampány kezdete, december 20. óta 4 687 114-en (az ország lakosságának 50,4 százaléka) kapták meg az első és 3 320 355-en a második dózis vakcinát is.