Mindig is voltak ellenlábasok Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője

Mindig is voltak ellenlábasok

Beke Farkas Nándor, a Magyar Örökség Díjjal elismert 100 Tagú Cigányzenekar vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Erzsébetváros döntéséről, annak érthetetlenségéről.

A zenekar vezetője elmondta, azt, hogy nekik el kell hagyni a Wesselényi utcai épületet, azt legelőször a Heti Tv-ben hallotta, mint hozzátette, teljesen el volt képedve, mert semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak a kerületi önkormányzattól. Pár nappal később a polgármesterrel találkozott, a megbeszélésen a kerület vezetője ígéretet tett a megoldásra, egy másik termet ígérve, ám ezt követő második nap, már arról értesítették a 100 Tagút, hogy február 25-én el kell hagyniuk az épületet. Ez komoly problémát okozott, de szerencsére ekkor érkezett meg Karsay Ferencnek, Budafok-Tétény polgármesterének a hívása,aki nagy örömmel biztosított helyet a világhírű zenekarnak.

Beke Farkas Nándor elmondta, amikor kénytelen volt közölni a költözést, akkor a zenekar tagjai nem is értették ezt az egészet, hozzátette, ő maga sem tudja felfogni, hogy miért nem kaptak akkor egy másik helyet, ahogy erre ígéret is volt a polgármestertől. Már csak azért is érthetetlen – jegyezte meg, mert már több éve próbálnak itt a kerületben, szinte összenőttek Erzsébetvárossal, itt egy komoly művészi munka zajlik, de mellette eddig bárhol a világban lépett fel a zenekar, mindenhová elvitték Erzsébetváros jó hírét.

A kerületi önkormányzat döntése, illetve a budafoki polgármester meghívása, az ellene való politikai felszólalásokkal kapcsolatban a zenekar vezetője elmondta, mindig is voltak ellenlábasok, de nekik is azt tudja mondani, a 100 Tagú Cigányzenekar nem véletlen lett Magyar Örökség Díjjal elismerve, ez a kultúra, amit közvetítenek mindenkié. Hozzátette, tényleg nagy örömmel vették a budafoki polgármester ajánlatát, de mellette már a magyar állam is jelezte, szeretné megoldani a 100 Tagú elhelyezését