Nem kell mást tenni, a munkát el kell végezni.

Nem kell mást tenni, a munkát el kell végezni.

Ferencz Orsolya, a Fidesz józsefvárosi önkormányzati képviselője, űrkutatásért felelős miniszteri biztos beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt kerületi ügyekről, de szóba került természetesen a világűr is.

A politikus beszélt arról, hogy egyik legfontosabb célja, hogy Józsefváros ne téerjen le arról a töretlen fejlődési útról, ami az elmúlt tíz évben jellemezte. Véleménye szerint azonban a jelek aggasztóak, az elmúlt másfél évben a kerület fejlődése megtorpanni látszik. Hozzátette példaként, hogy korábban éveken át volt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke, ebben a minőségében is az volt a tervük, hogy segíteni kell azoknak, akik bajban vannak, hiszen egy olyan betegségről van szó, amivel segítséggel, de meg lehet küzdeni. Mellette pedig a terjesztőket a törvény szigorával kell megbüntetni, de a prevencióra is komoly hangsúlyt kell fektetni, hogy senki ne akarja kipróbálni sem a drogokat. Ám most pont az látszik, hogy komoly forráselvonás van, csak szlogenek hangoznak el, illetve olyan mondatokat is lehet hallani, hogy a tűcserét vissza kell hozni, amit azért nem tettek még meg, mert politikailag kockázatos. A képviselő kijelentette, nagyon szeretné, ha nem ez az irány győzne, a nem a drogliberalizáció felé lépne a kerület, hiszen a drogtól a gyermekeket mindenképpen meg kell menteni.

Ferencz Orsolya szerint már a kerületi lakók is azt érzik, amit jeleznek is, hogy a közbiztonság romlik, szemetesebbek lettek az utcák. Az önkormányzat jelenlegi vezetése mindig az elvonásokról beszél, azok nagyságáról, de ezzel szemben, ha a józsefvárosi vezetés többet próbálna tenni azért, hogy a kerület ügyei jobban menjenek, akkor sikeresebbek lennének. Hozzátette, 1.7 milliárd forint vár arra a kormányzat részéről, hogy ezt az összeget a városvezetés igénybe vegye a káptalanfüredi gyermektábor befejezéséhez. Mellette, ha már lehívták volna ezen felül a már megítélt egymilliárdot is, akkor ez az összeg is rendelkezésre állna. Nem kell mást tenni, a munkát el kell végezni.   A kerület az elmúlt tíz évben nem magától fejlődött, hanem azért, mert az eddig vezetés nagyon keményen dolgozott, projekteket bonyolított le, rengeteg energiát fektettet abba, hogy a befektetők számára a kerület kedvező legyen.

Ami a jelenlegi városvezetést és képviselőtestületet illeti, a politikus szerint a választókat nem lehet hibáztatni, hiszen az emberek az ígéretek alapján szavaznak. A kampányban nem hangzott el egy árva szó sem arról, hogy a mostani győztesek majd leszerelik a szemeteseket, ahogy arról sem, hogy abban merül ki majd a hajléktanok ellátása, hogy a közparkokban hagyják őket. De nem volt a programjuk része az sem, hogy érdemben minden fejlesztést megállítanak. Sajnos teljesen mindegy, hogy ezeket a hibákat tapasztalatlanságból, netán szándékosan követi el a mostani vezetés. Az biztos – tette hozzá a képviselő, a Fidesz-KDNP helyi frakciója mindig is készen állt és áll arra, hogy segítse a kerület fejlődését, folyamatosan próbálnak tanácsokkal segíteni, de ha azokat meg sem hallgatják, akkor nem igazán lehet mit tenni.

A politikus beszélt az egyre veszélyesebb hangokról, véleménye szerint sajnos vannak olyan hangadói a magyar közéletnek, akiknek soha nem lett volna szabad helyet biztosítani sem a parlamentben, sem az önkormányzatokban, mivel olyan megengedhetetlen hangnemet használnak, amit egy civilizált országban nem lenne szabad.

A képviselő szerint például Budapest előző vezetője mérnökemberként pragmatikusan vezette a várost, ám ez a teljesítmény nem mutatkozott meg a médiában, ezért is döntöttek úgy a fővárosiak, hogy más legyen a főpolgármester. Ám egy kétmilliós város vezetése az egy rendszer, amit a rendszerelmélet szerint kell vezetni, üzemeltetni, ehhez szakértelem kell, ez nem nagypolitikai kérdés. Példaként hozta fel a szerint nagyon káros forgalmi átalakítást a Nagykörúton. Véleménye szerint mindegyik település vezetésének oda kell figyelni mindenre, felelősen kell viselkedni, a választóknak meg észre kell venni egy választás nem játék, alaposan végig kell gondolni, hogy az ember hova teszi a voksát, mert minden egyes választásnak tétje van. Hiába van most jó helyzetben az ország például – tette hozzá, ha az emberek nem jól döntenek, alkalmatlanokra bízzák a vezetést, akkor az nagy bajjal jár.

Ferencz Orsolya beszélt a miniszteri megbízotti munkájáról. Elmondta,Magyarország dinamikusan indult el  az űrkutatásban, az Európai Űrügynökségben megtöbbszörözte az ország a részvételét. Az űrkutatás terén több országgal is sikerült már kétoldalú megállapodásokat kötni, így Izraellel is, amelyik ország megmutatta, egy közel tízmilliós ország is képes vezető szerepet betölteni a világ űrkutatásában, például az önálló Hold programjával.