Egy totális bosszúhadjárat és következményei

Egy totális bosszúhadjárat és következményei

ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég Intézet kutatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az amerikai elnök elleni eljárásokról.

A kutató beszélt az amerikai eseményekről, arról, hogy a demokrata kongresszusi többség bizalmatlansági eljárást kezdeményezett a még alig több mint egy hétig hivatalban lévő Donald Trump ellen. Mint megjegyezte a Demokrata Párt, amelyik magát a tolerancia képviselőjének tartja egy olyan szintre jutott el, amit már nem lehet dekódolni, amikor egy totális bosszúhadjáratot indít egy olyan ember irányába, aki már vesztett, aki ugyan még beszél, kommunikál, de a mondatainak közjogi relevanciája már nem igazán van. Ma már az történik, hogy Trumpot letiltja az összes közösségi médiafelület, a magánemberi befektetései ellen is támadásokat indítanak, mint hozzátette, ezeknek a súlyosságát, lehetetlenségét néhány év távlatából lehet majd megítélni. Persze Donald Trump sem volt hibátlan elnök, voltak olyan megnyilatkozásai, például a nők kapcsán, amik nem igazán elfogadhatóak, de nem szabad elfeledni, 2016-ban őt választották az Egyesült Államok elnökének, 2020-ban pedig több mint 74 millió ember szavazott rá. ma viszont úgy kezelik őt, mintha ezek meg sem történtek volna. Lomnici Zoltán szerint ezek után bármennyire is azt nyilatkozta a megválasztott Joe Biden, hogy minden amerikainak össze kell fogni, egy valamirevaló republikánus szavazónak a Donald Trump elleni eljárások kapcsán azt kellene mondania, nincs béke, mellette pedig védenie kell a leköszönő elnököt. Azt érik el a demokraták, hogy Donald Trump neve úgy vonul be a történelembe, mint egy olyan elnöké, akit két alkalommal is megpróbáltak elmozdítani, de az is igaz, hogy ő volt az az elnök, aki alatt nem háborúzott Amerika.

Lomnici Zoltán a The Conservative című lapban jelentetett meg egy cikket, a fiatalok megszólításáról, ami a konzervatív pártok számára valóban egy kihívást jelent. Ennek eléréséhez szükség van egy megújulásra is a gondolkodást illetően, természetesen az alapértékek feladása nélkül. Véleménye szerint pont a szabadság eszménye az, amelyet ma már a konzervatív oldal képvisel jobban, ez lehet a fiatalok megszólításának titka.