Ünnepek lesznek idén is, csak másként

Ünnepek lesznek idén is, csak másként

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a most átadott mélygarázsról, valamint az ünnepekről és az adakozásról is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A hétvégén került átadásra a Dózsa György úti mélygarázs, melynek avatásán a politikus is megjelent. Mint elmondta, több mint 800 parkolóhely áll rendelkezésre itt, ebből 200 áll a teréz- és az erzsébetvárosi, valamint a zuglói lakosok rendelkezésére ingyenesen. Hozzátette, a 800 férőhely nem az utolsó beruházás, a tervek szerint még több mint 1000 parkolóhelyet építenek. Az ingyenesség a lakosok részére délután 5-től reggel 9-ig él, de ahogy azt Baán László, a Városliget Projekt vezetője elmondta, a fizetős részek sem lesznek drágák, igyekeznek minél kedvezőbb díjakat megállapítani.

Bajkai István az európai büntetőjogi együttműködés keretében egy nemzetközi konferencián képviselte Magyarországot, ahol megvitatták miként áll az államok feletti álló bűnüldöző szervek helye, szerepe, munkája, ez mennyire eredményes, szükség van-e újabb szabályokra. Ez a szervezet nagyban segíti a tagállamok közötti információcserét, hogy minél eredményesebben tudjanak fellépni a modern eszközök segítségével a nemzetközi bűnözőkkel szemben.

A koronavírus-járvány hazai állapota miatt is ismertette a miniszterelnök az Operatív Törzs legújabb döntését, mely szerint fennmaradnak a kijárási korlátozások, a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatosan majd december 21-én születik döntés. Bajkai istván szerint ezek a döntések a vírus elleni küzdelmet segítik. Hozzátette egyáltalán nem valószínű, hogy a karácsonyi ünnepekre lesz ideiglenes könnyítés, mint kifejtette, a miniszterelnök nem véletlenül mondta, lesnek jövőre is ünnepek.

A politikus az eddigi években többször is szervezett jótékonysági eseményeket az év végén. Bár eseményeket nem szerveznek a járvány miatt, de az biztos, hogy idén is eljuttatják az ajándékokat önkéntesek segítségével.