Az izraeli hadsereg tovább fokozta a készültséget az északi határnál 

Az izraeli hadsereg tovább fokozta a készültséget az északi határnál 

Az Izrael Védelmi Erők pénteken közölte, hogy tovább fokozta a védelmet az ország északi határain és figyelmeztette Bejrútot, hogy ő lesz a felelős bármely támadásért, amit a Hezbollah Izrael ellen indít.

Az általános feszültség a héten fokozódott, amikor az Irán támogatását élvező Hezbollah azzal vádolta Izraelt, hogy megölte a terrorszervezete egyik tagját a hétfő este végrehajtott Izraelnek tulajdonított légicsapások során Damaszkusz közelében. A média szerint a Jawad haláláról szóló bejelentésre reagálva mind az izraeli hadsereg, mind a Hezbollah magas készültségbe helyezte csapatait a határ mentén.

Majd péntek délelőtt a határ szíriai oldalán történt robbanás törmelékei anyagi károkat okoztak egy izraeli polgári járműben és egy épületben.

„A helyzetelemzés fényében és az Északi Parancsnokság védelmi tervével összhangban az Izraeli Védelmi Erők kihelyezése mind a katonai, mind a polgári arénában megváltozik azzal a céllal, hogy erősítse az északi határ mentén a védekezést” – nyilatkozta a hadsereg.

Az elmúlt napokban az Északi Parancsnokság, a Katonai Hírszerzés és az izraeli légierő fokozott készültségben van.

„Az Izraeli Védelmi Erők az erőfeszítéseit az északi lakosok védelmére összpontosítja, és nagy figyelmet fordít az ellenség akciói elleni küzdelemre, miközben minimálisan befolyásolja a civilek rutinját.”

 

הירי בגולן והאישוש להערכה: חיזבאללה נערך לנקמהצה”ל נערך לפיגוע בתגובה למות פעיל של ארגון הטרור: הוא מקווה למזער את היקף הנזק – ומתכונן להגיב בחומרה. אתמול הוקפץ גדוד אחד, אך הירי היום שגרם נזק קל בגולן אישש את ההערכה שחיזבאללה מתכוון ליישם את „דוקטרינת נסראללה”: תגובה על כל פגיעה באנשיו, גם בסוריהרון בן ישיפורסם: 24.07.20 , 21:38 
היערכות כוחות צה"ל באיזור צפון חיזבאללההיערכות כוחות צה"ל באיזור צפון חיזבאללההיערכות כוחות צה"ל באיזור צפון חיזבאללהכוחות צה"ל בגבול ישראל לבנוןכוחות צה"ל בגבול ישראל לבנון
כוחות צה"ל בגבול ישראל לבנון

 

 

 

Péntek este 8 órától kezdve számos országút mentén úttorlaszokat állítanak fel, hogy védelmet nyújtsanak a katona járművek számára a Libanonból vagy Szíriából indított esetleges páncéltörő rakéták ellen.

A katonaság úgy ítélte meg, hogy a Hezbollah csak izraeli katonai célpontok támadását tervezi, ezért a polgári járművek szabadon mozoghatnak az egész területen. Azonban egyes gazdálkodók számára, akiknek a földje közvetlenül a határ mentén van, lehet, hogy nem fog tudni a földjén dolgozni.

A katonaság egyes csapatokat közvetlenül a határ mentéről áthelyezett mélyebbre, hogy ne szolgáljanak konkrét célpontként, miközben továbbra is lehetővé teszik számukra, hogy védjék a határt.

forrás : hírügynökségek ,Új Kelet online