Angol-magyar kétnyelvű csoport indul a Benjamin óvodában

Angol-magyar kétnyelvű csoport indul a Benjamin óvodában


Biztonságot nyújtó, gyönyörű kertvárosi környezetben, kívülről-belülről megújult formában várja a kicsiket a Benjámin Óvoda és Bölcsőde, a főváros egyik legkülönlegesebb gyerekbirodalma. Habár az intézmény a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működik, és ezért hangsúlyt helyez a zsidó vallás és kultúra hagyományainak átadására, a beiratkozásnál természetesen nem azt nézik, hogy ki zsidó és ki nem az. Hanem azt, hogy az a gyermek, aki itt tölti el bölcsis és ovis éveit, azt kaphassa, amit megérdemel: mosolyt, odafigyelést és gondoskodást és a lehető legboldogabban és legfelkészültebben mehessen innen iskolába.

Benjamin Óvodában és Bölcsödében a 2020/2021-es nevelési évtől angol-magyar kétnyelvű csoport beindítását tervezzük. Néhány kerületben már jól működik az a rendszer, hogy egy „külsős” cég által delegált anyanyelvi lektor segítségével a délelőtti órákban, az óvodapedagógus irányítása mellett minden nap idegen nyelvi fejlesztést kapnak a gyermekek.

A beiratkozás egész évben folyamatos az intézménybe, amely kiválóan felszerelt, korszerű, a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő csoportszobákban várja a szülők legféltettebb kincseit. A kicsik 20 hetes koruktól 3 éves korukig bölcsődések, míg 3 éves koruktól 6 éves korukig – vagyis az iskolakezdésig – óvodások. Egy dologban azonban teljesen megegyeznek: a sok-sok játékos együttlétnek és szakmailag magas színvonalon megszervezett fejlesztő tevékenységnek köszönhetően mindannyian ugyanabban a gondoskodó biztonságban érezhetik magukat, akár anya és apa óvó ölelésében odahaza.

A Benjamin dolgozói ugyanis tudják, hogy egy igazi bölcsi és ovi a picúrok második otthona, mindent megtesznek tehát azért, hogy a kicsik otthon érezzék magukat: itt lehet kézműveskedni, játékos formában zenélni és sportolni, sőt, igény esetén angolul és héberül tanulni.

Mivel a Benjamin ovi arra törekszik, hogy minden itt eltöltött nap színes, változatos és élménydús legyen, a sok-sok játék mellett fontos szerephez jut a környezettudatos nevelés és az egyéni tehetségfejlesztés.

Lényeges szempont az is, hogy ne csak a kicsik legyenek elégedettek ezzel a zöld zuglói gyerekbirodalommal, hanem a szülők is: hogy még biztosabbak lehessünk abban, hogy életünk legféltettebb kincsei a lehető legjobb helyre kerültek, az intézményben folyamatos biztonsági szolgálat működik.

Ha felkeltettük érdeklődésüket e különleges hely iránt, akkor a megkeresésüket szeretettel várja Bőczén Zsuzsa intézményvezető, akit telefonon a +36 30 695-6625 számon lehet elérni, levélben pedig a [email protected] e-mail címen lehet. Reméljük, hamarosan személyesen is találkozhatunk a zuglói zöld gyerekbirodalomban!