Az emberek kövessék a szabályokat és azonosuljanak is velük!

Az emberek kövessék a szabályokat és azonosuljanak is velük!

Továbbra is járványügyi készültség van Magyarországon – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón, amelyet Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel tartott.

A koronavírus következtében 9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel 4123 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel 577 főre emelkedett az elhunytak száma, 2640-an pedig már meggyógyultak.

„Nem tudjuk, hogy előttünk van-e egy második hullám, mindannyian azt reméljük, hogy nincs, de arra kell készülnünk, hogy van realitása annak, hogy ősszel lesz a járványnak egy második hulláma.” – hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A fertőzöttek számának csökkenése elősegíti a gazdaság újraindítását és megújulását.

A miniszter megerősítette, a nagy rendezvények megtartására augusztus 15-ig nincs lehetőség.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a koronavírus következtében 120-130 ezren vesztették el állásukat. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy figyelembe kell venni, hogy az egyes statisztikák egymástól eltérően számolják, például három havi átlagban.

A vállalkozások tevékenységével kapcsolatban elhangzott, hogy előbb a járványügyi intézkedések, majd a gazdaságvédelmi intézkedések következnek.

A miniszter a 13. havi nyugdíj visszaépítésére vonatkozóan kiemelte, amennyiben jövő hét pénteken sikerül elfogadni minden ezzel kapcsolatos javaslatot, úgy az életbe lép.

Szóba került még, hogy 2021. július 1-től a CSED emelkedik, aminek következtében a gyermeket vállaló édesanyák fizetése nem csökken, hanem nő majd.

Az idei évben nem fog változni a KATA, de az azzal való visszaélést igyekeznek kiküszöbölni. Eredeti rendeltetésének megfelelően fogják majd alkalmazni, hogy a kis- és középvállalkozók segítséget kapjanak és a nagyvállalatok ne tudjanak ezzel a helyzettel visszaélni.

 

A kormány által kiküldött nemzeti konzultáció az emberek ezzel kapcsolatos véleményére is kíváncsi. A politikus szerint már csak ezért is érdemes kitöltve visszaküldeni a válaszokat.