A mai ember nem becsüli meg eléggé az élő hőseit

A mai ember nem becsüli meg eléggé az élő hőseit

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a nemrégiben elhunyt kiválóságokról, de szóba került a magyar ökölvívás jövője is.

A politikus megemlékezett a napokban elhunyt Kárpáti Györgyről, Benedek Tiborról és Bálint Györgyről, Bálint gazdáról. Mint elmondta, szomorú hét van mögöttünk, hiszen kiváló személyiségek hagytak itt bennünket, akik életük során nagyszerű alkotásokat hagytak az emberekre. Az ő életük és haláluk is irányt mutat az ittmaradottaknak, hogy legyünk hasznosak. Mindannyian olyan kiválóságok voltak, akik leginkább magukkal szemben voltak elégedetlenek, miközben persze rengeteget tettek a közösségért. Példaként hozta fel Bajkai István Bálint gazdát, aki fiatalon megjárta a szörnyűségeket, de mindezek ellenére egész életében tenni akart, tett is. Az ő életük is megmutatja, a mai ember nem becsüli meg eléggé az élő hőseit, a társadalomnak ez komoly adóssága. Ennek megváltoztatására szükség van, de ehhez a társadalom gondolkodását kell megváltoztatni.

A képviselő sok munkája mellett a Magyar Ökölvívó Szövetséget is vezeti a sportágról elmondta,egy mélyponton vannak túl, a magyar ökölvívás most nem a legjobb korszakát éli. Hozzátette, ez egy több évtizedes folyamat eredménye, de az is igaz, a mélypont ellenére már egy kvótát szerzett a sportág Tokióra. A jövőt illetően Bajkai István kijelentette, a magyar ökölvívás nagyon sok változatásra szorul, erről határozott nemrégiben a sportág elnöksége. Sok minden fontos a szervezet életében, a pénz is, hiszen a jelenleginél jóval többet érdemelnének a sportolók, az edzők és az egészségügyi veszélyhelyzet következményeit a szakág is megérezte, vontak el tőlük is forrásokat. Ám a pénz mellett van egy másik, szintén nagyon fontos elem a sportág jövője szempontjából, mégpedig az, hogy legyen elég fiatal, aki az ökölvívást választja.

Bajkai István beszélt arról a díjról, az Emberi méltósság díjáról, amelyet Balázs Fecó rockzenész kapott, a díjátadáson a politikus méltatta a nagyszerű művészt. Nagyon megérdemelte ezt az elismerést Balázs Fecó, aki a közösség érdekében is rengeteget tett és tesz, például ő volt az, aki a sitkei romtemplom felújítására több jótékonysági koncertet is szervezett.

A képviselő az Állatorvostudományi Egyetem munkáját segítő rövidesen bejegyzésre kerülő Marek József Alapítvány kuratóriumában fog tevékenykedni, mint megerősítette, fontos a munkájuk, hiszen a magyar állatorvostudomány, az orvosképzés világhírű, amire büszkének kell lenni, amit meg is kell tartani.