Jövőre viszont már egy masszív gazdasági növekedéssel számol a kormány

Jövőre viszont már egy masszív gazdasági növekedéssel számol a kormány

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Lánchíd kapcsán kialakult vitáról, az ország gazdasági helyzetéről.

A politikus a Lánchíd kapcsán azt mondta el, a Fővárosi Önkormányzat még mindig nem kezdte meg a felújítást, pedig egyre veszélyesebb a híd állapota, holott ez az ő dolguk lenne, a kivitelezéshez szükséges pénz pedig a rendelkezésükre áll. Hozzátette, ha még most is Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor a Lánchíd felújítása már rég elkezdődött volna. Jelenleg az látszik, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban a vezetők egymással vitatkoznak, hiszen Karácsony Gergely azt mondja, nem elegendő a rendelkez6ésre álló pénz a felújításra, ezzel szemben a helyettese, Kerpel-Fronius Gábor pedig azt állítja, igenis elég forrásuk van, a közbeszerzés zajlik, azaz rövidesen meg is kezdhetik a munkálatokat. Az igaz – emelte ki Hollik István, hogy a Lánchíd mindenkié, nem csak a budapestieké, de azt sem szabad elfeledni, Magyarország egy jogállam, ahol mindenkinek megvan a maga felelősségi köre és ennek a hídnak a felújítása az a fővároshoz tartozik. A kormány elismerte, hogy valóban a nemzet egyik ékkövéről van szó, ezért még az előző főpolgármesterrel kötött egy megállapodást, aminek az értelmében hatmilliárd forinttal járulnak hozzá a munkákhoz.

Hollik István beszélt a koronavírus-járványról, amivel kapcsolatban több szakértő is úgy nyilatkozott, minden ilyen járványnak van egy második hulláma. A kormány ezt elismerve határozott úgy, hogy miután a védekezés első szakasza lezárult, amiben Magyarország sikeres volt, a kormány időben meghozta a döntéseit, az emberek fegyelmezetten viselkedtek, hogy a járványügyi rendelkezéseket fenntartja. A Parlament ugyan a jövő héten dönt a veszélyhelyzet megszüntetéséről, de a járványügyi szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy a járványügyi készültség maradjon fenn. Ez sok mindent érint, nem csak az egészségügyet, hanem az oktatást is, azaz ha netán jön a járvány második hulláma, akkor az oktatási területet sem fogja felkészületlenül érni, működtetni fogják a digitális oktatást.

A járvány a világon mindenhol, így Magyarországon is negatívan befolyásolta a gazdaságot, a politikus kiemelte, a kormány a gazdaság védelmében, a munkahelyek megőrzése érdekében időben hozott döntéseket, amikne4k, pontosabban a beruházási támogatásoknak és a munkahelyek védelmére hozott szabályoknak köszönhetően közel kétszázezer munkahelyet sikerült megvédeni. Azt még nem lehet tudni, hogy mekkora lesz majd a gazdasági visszaesés, az április adatok még nem jöttek ki, az biztos, ezek az adatok rosszak lesznek, de az is biztos, sok már európai országénál jóval jobbak lesznek. A kormány is számolt a gazdasági visszaeséssel, mindezt úgy tették meg, hogy közben fegyelmezetten tartották a költségvetést. Jövőre viszont már egy masszív gazdasági növekedéssel számol a kormány.

Most a hazai kereskedelmet kell erősíteni, a hazai gazdaságot kell erősíteni, ezért is határozott úgy a képviselő, hogy idén is biztosan belföldön nyaral majd a családjával és az is természetes számára, hogy csak és kizárólag magyar termékeket, élelmiszereket vásárol. A koronavírus-járvány felértékelte a magyar termékeket, szerencsére azokat is, amelyekre világszinten is igény van. Fontos a magyar gazdák támogatása, ők biztosan nem kevernek semmilyen káros anyagot az általuk előállított termékekbe – tette hozzá Hollik István.