Elfogadhatatlan, hogy futballhuligánok és újnácik menetelnek a belvárosban

Elfogadhatatlan, hogy futballhuligánok és újnácik menetelnek a belvárosban

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Deák téri késelésről, valamint a szintén ide szervezett tüntetésről, de szóba került a bulinegyed és a parkolás helyzete is.

A politikus értékelte a Deák téren megtörtént késelést, majd az ezt követően lezajlott tüntetést, amiről kifejtette, a késeléses gyilkosság egy olyan tragédia, ami mellett nem tud az ember egyik pillanatról a másikra továbblépni. Erre a gyilkosságra semmilyen magyar5ázat nincsen, az igazságszolgáltatás fogja majd elvégezni a dolgát. A tüntetésről pedig azt mondta el a polgármester, hogy az mélységesen felháborította, leginkább az, hogy egy tragédiából egy magát politikai mozgalomnak nevező társaság politikai tőkét próbál csinálni, amihez ráadásul rasszista és fasisztoid eszméket is hangoztat, mindezeknek a tetejében még a főváros belvárosában is menetelnek. Elfogadhatatlan, hogy futballhuligánok és újnácik menetelnek az V, VI, VII. kerületben, az meg különösen érthetetlen, hogy mindezt miként tűrhette, hogyan engedhette meg a rendőrség – emelte ki Niedermüller Péter, majd hozzátette az biztosan nem vezet jóra, ha újnácik, ordas eszmék hirdetőinek megengedik, hogy egy tragédiából kovácsoljanak politikai tőkét. Az történt – a hírek alapján, hogy a rendőrség ezt a tüntetést nem engedélyezte, ám a szervezők ennek ellenére megtartották és ezt viszont tolerálták a rendőrök, ez pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan. Nem kellett volna mást tenni, mint feloszlatni az engedély nélküli tüntetést, amit meg is lehetett volna tenni, hiszen rengeteg rendőr volt a helyszínen.

A politikus elmondta azt is, pártja, a DK parlamenti képviselői kérdést intéztek a belügyminiszterhez az eset kapcsán, összehasonlítva a Clark Ádám téri dudálós tüntetéssel, ahol több százezer forintos bírságokat szabtak ki, míg a deák téren semmi ilyesmi nem történt. A polgármester hozzátette, abban bízik, hogy a magyar rendőrség nem vált politikai játszmák foglyává.

Niedermüller Péter a bulinegyedről is szólt, mint megjegyezte, az önkormányzat folytatni fogja a vendéglátóhelyek ellenőrzését, mellette további egyeztetéseket is tartanak, ahol a következő lépésüket ismertetik az érintettekkel. Erzsébetváros első embere, azt kijelentette, a rendet mindenképpen fenn fogják tartani. A kerületben élők többször is szóvá tették a parkolási nehézségeket, a polgármester erre úgy felelt, a megoldás a július 1-vel újból bevezetésre kerülő fizetős parkolás lesz, egy biztos, ettől a naptól kezdve a kerület a saját kezébe veszi a parkolás megszervezését, ami a kerületieknek csak jót jelent.