A kiegyensúlyozottság és a higgadtság most a fontos

A kiegyensúlyozottság és a higgadtság most a fontos

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a koronavírus-járvány kapcsán az összefogás fontosságáról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A politikus elmondta, a koronavírus-járvány ellenére a parlamenti képviselőknek be kell menniük az Országházba, hiszen nekik ez a feladatuk, bármilyen veszélyhelyzet esetén. Persze vannak olyan események, amelyek nem kerülnek megtartásra, például a képviselő közel 100 középiskolást fogadott volna egy különóra keretében, ezt már le kellett mondani.

Dunai Mónika a mostani járvány kapcsán azt is megjegyezte, minden embernek van saját felelőssége az alapvető higiénés körülmények biztosítására, ám ha vannak olyan helyek, olyan emberek, aki valamilyen módon erre nem képesek, akkor ott van a védőnőin szolgálat, ami egész Európában egyedülálló. Mellettük ott vannak a házi gyerekorvosok, a bölcsődei dolgozók, az óvodapedagógusok is. Hozzátette, bár őt magát is sokan megkérdezik, miért kell állandóan beszélni az alapos kézmosásról, de nekik is azt feleli, nem lehet elégszer erre felhívni a figyelmet. Azt is elmondta a képviselő, hogy sok iskolát, orvosi rendelőt járt végig a választókerületében, mindenhol kint vannak már a fertőtlenítőszerek, azaz az emberek számára biztosítják a feltételeket. Ennek meg kell történnie szerte az országban, településtől teljesen függetlenül.

A járvánnyal kapcsolatos politikai helyzetet illetően a képviselő kijelentette, a kormány a helyén van, dolgozik, felelősségteljes és kemény intézkedések sorát meghozva a folyamatosan ülésező Operatív Törzs ajánlásai alapján. Dunai Mónika szerint mindenkinek a szakemberekre kellene hallgatni. A kormány, a kormánypártok azt kéri az ellenzéktől, hogy jelenleg csak a magyar emberek életét, egészségét nézzék, most ne nehezítsék a helyzetet kis szurkapiszkákkal. Ezért kezdeményezett egy összpárti megbeszélést a Fidesz frakcióvezetője. Lehet kritikát megfogalmazni, lehet ellenvélemény, de le kell ülni, meg kell mindent beszélni és utána a társadalom felé egységet kell most mutatni. A kiegyensúlyozottság és a higgadtság most a fontos.

Arra a felvetésre, hogy minden pozitívum ellenére még mindig vannak leszakadt régiók, ahol például a járványveszély nagyobb lehet, a politikus elismerte, vannak valóban ilyen térségek, de azt is látni kell, mekkora lemaradás volt 10 évvel ezelőtt, amikor a polgári kormány megalakult. Meghirdette a Fidesz-KDNP a szegénység csökkentését, az emberek életének jobbítását, ebben jelentős előrehaladás történt, de való igaz, még nem lehet hátradőlni. Most ezen a területen is össze kell fogni, a kormánynak az a dolga, hogy segítsen ezeken az embereken a helyi önkormányzatok segítségével. Mellette szükség van a civil szervezetekre, azokra, amelyek a helybéli embereken akarnak segíteni. De ott vannak a pártok is, akiknek szintén kell támogatni a szegényebb embereket.