Az EP márciusi első plenárisa kedden lezajlik

Az EP márciusi első plenárisa kedden lezajlik

x

[email protected]

Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóközlemény – Ülésnyitás – a márciusi első plenáris kedden lezajlik
09-03-2020

plenáris ülés

A Parlament elnöke, David Sassoli hétfőn nyitotta meg a márciusi első plenáris ülést, amelyre kedden kerül sor.
„A brüsszeli helyszínt azért választottuk, hogy biztosítsuk a Parlament működésének folytonosságát. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ne legyen fennakadás a jogalkotási és költségvetési folyamatban, meghozzuk a COVID-19 vírus elleni védekezéshez, a munkahelyteremtéshez, és a jelenleg nehézségekkel küszködő gazdaság támogatásához szükséges döntéseket. De a zöld megállapodáson, a bevándorlás kérdésén és a többéves költségvetési kereten is tovább kell dolgoznunk. Parlamenti megbízatásunk teljesítéséhez a helyünkön kell maradnunk. Ezért döntött úgy ma az Elnökök Értekezlete, hogy az alábbiak szerint módosítja a végső napirendet.”

 

A napirend változása:

 

A márciusi első ülésszakra március 10-én, kedden kerül sor.

 

Reggel 9 órától délig a Bizottság és a Tanács a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban számol be a helyzetről, a közös európai fellépésről, és a járvány gazdasági és egészségügyi következményeiről.

 

15 és 18 óra között a Bizottság és a Tanács a február 20-i Európai Tanács üléséről szólal fel. Az csúcstalálkozón a többéves uniós költségvetési keretet vitatták meg.

 

Ezt követően a Bizottság és a Tanács a görög-török határon kialakult helyzetről és az arra adandó uniós válaszról beszél.

 

„A napirend változását az Elnökök Értekezlete jóváhagyta. A Parlament nyitva marad és működik, de meg kell tennünk a szükséges óvintézkedéseket, és a Parlament tevékenységét a minimálisra kell korlátoznunk.”

 

A Parlament elnökének teljes felszólalása itt tekinthető meg.

 

További információ

 

Az ülésnyitás felvételről (2020.3.9.)

EbS+ (2020.3.9.)

A végső napirend

Hírlevél

Élő közvetítés a plenáris ülésről

Sajtótájékoztatók és egyéb események élőben

Multimédiás központ

A Parlament elnöke, David Sassoli nyitotta meg a márciusi első plenáris ülést, amelyre kedden kerül sor