Ez a két gondolkodás szembe fog kerülni egymással egy idő után

Ez a két gondolkodás szembe fog kerülni egymással egy idő után

Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában  Breuer Péterrel a sajtóban megjelent hírekre reagált, ahogy a mainstream médiával folytatott vitáról is beszélt..

A politikus a napilapokban megjelent cikkekre reagált, így arra, ahol az LMP volt társelnöke, Schiffer András nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi ellenzéket nem tartja kormányképes erőnek. Hollik István ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a volt képviselőtársával a Parlamentben és azon kívül is tudott érdemi vitákat lefolytatni, majd hozzátette, az érdemi viták alapja, ha az egyik fé elismeri a másik igazát, ebben az esetben pedig Schiffer Andrásnak igaza van.

Egy másik napilap címoldala szerint a Borkai ügy ráégett a Fideszre. Erre reagálva a politikus úgy vélekedett, azt nehéz lenne tagadni, hogy Borkai Zsolt megengedhetetlen ügye nem segített a kormánypártoknak az önkormányzati választási kampány hajrájában. Azt nem lehet felmérni, hogy ez a történet voksokat tekintve mekkora hátrányt jelentett a Fidesz-KDNP polgármester- és képviselőjelöltjeinek. A politikában ilyenkor egy adott közösségnek egyetlenegy lehetősége van, ezt a kormánypártok megtették, azaz Borkai Zsolt ma már nem a Fidesz-KDNP tagja. Hozzátette arra a hírre, hogy a győri polgármestert, korábbi olimpiai bajnokot a Magyar Olimpiai Bizottsági tagságából is visszahívták, egy ilyen ügy magára az olimpiai mozgalomra is káros, ahogy az összes olimpikonra, de magára a MOB-ra is, ezért is mondta a miniszterelnök, hogy a döntés az olimpiai sportmozgalom kezében van.

Az Egyesült Államon nagykövete a Heti Tv-nek adott interjújában arról beszélt, hogy Magyarországnak valamiért nem jó a PR-ja, pedig annyi mindennel lehetne dicsekedni a remek kulturális programoktól kezdve, a nagyszerű gasztronómiai élményeken át a biztonságig. A kritikára a kormányszóvivő úgy reagált, hogy idén fog először előfordulni, hogy Magyarországot húszmillió vendég kereste fel, ez a kiemelkedő adat is azt mutatja, a külföldiek kíváncsiak Magyarországra, sokan jönnek sokadjára is, ez is azt mutatja, szeretnek itt lenni. A politikai megítélést illetően Hollik István elmondta, amit lehet, azt megteszik, ebben a legnagyobb feladat a külügyminiszterre és a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárra hárul. Ugyanakkor az is igaz – tette hozzá, a mainstream média alapvetően liberális világnézetű, míg a magyar kormány arról beszél, hogy egy keresztény kultúrára, a nemzeti szuverenitásra épülő országot szeretne. Ez a két gondolkodás szembe fog kerülni egymással egy idő után, ezért a kormány ettől a médiától korrekt elbírálásra nem tud számítani. Ráadásul, ahogy a legutóbbi Kormányinfón is elhangzott egy a New York Timesban megjelent cikk kapcsán, a média ezen szereplői politikai feladatot hajtanak végre – jelentette ki a kormányszóvivő. Egyszerűen arról van szó, hogy Amerikában az elnök elmozdítása kapcsán alakult ki egy politikai vita, amibe belekeveredett Ukrajna, majd a magyar-ukrán vita kapcsán pedig Magyarország is belekerült. Ennek a cikknek semmi köze nincs a valósághoz, de Magyarország megítéléséhez sem. Ám mindezektől függetlenül a magyar kormány minden tőle telhetőt igyekszik megtenni, egyrészt soha nem menekülnek el a vita elől, minden az országot ért támadásra korrekt, de határozott válasszal áll elő a kormányzat.