Újbudán is szükség van mindenkire, aki tisztességgel dolgozik

Újbudán is szükség van mindenkire, aki tisztességgel dolgozik

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a feladatairól, arról, hogy mennyiben más ez az önkormányzat, mint sok más.

A polgármester, aki éveken át vezette korábban a kerületben található Szent Imre Kórházat, elmondta, a kórház ugyan nem kerül vissza a kerülethez, hiszen a kormány egy rendelettel ezeket állami irányítás alá vonta, de a járóbeteg-ellátás az önkormányzathoz tartozik. A városvezetés azon lesz – tette hozzá, hogy a szakrendelő minden eszközzel rendelkezzen a minőségi betegellátás érdekében. Mint kiemelte, van a fővárosban példa a minőségi működtetésre, a XIII. kerületben, ahol Tóth József a polgármester, ezt már meg is valósították és évek óta így is működnek, a helyi lakosok rendelkezésére áll CT és MRI készülék, erre lesz szükség Újbudán is, de ez csak akkor éri meg, ha valóban szinte éjjel-nappal vannak kihasználva a gépek. Persze az is igaz, hogy ezek mellé a berendezések mellé szükség van orvosokra, akik kielemzik a leleteket.

László Imre elmondta, polgármesterként az első dolga volt, hogy az önkormányzat munkatársait megnyugtassa, hiszen minden váltáskor dolgozik az emberekben egyfajta félelem. A politikus mindenhol kiemelte, közkatonák nélkül nem lehet előre haladni, azaz mindenkire számítani fog, akik tisztességgel dolgoztak eddig és ezután is ezt szeretnék tenni. Hozzátette, a napokban több helyen is lehetett arról olvasni, hogy egyes önkormányzatokban mennyien álltak fel az új polgármester megérkezése előtt, ám szerencsére Újbudán senki nem tett ilyet, sőt az új városvezető sem mondott fel még senkinek.

László Imre a választási eredményt kommentálva megjegyezte, készítettek egy előzetes számítást, amely szerint a kerületben a kormánypártok nem tudnak 43 százaléknál nagyobb eredményt elérni, így az ellenzéki összefogás sikeres lehet, ami be is bizonyosodott, hiszen most fordult elő először a kerület történetében, hogy a szavazatok több mint felét sikerült a polgármester választáson megszereznie az ellenzéknek.

A politikus a kampány során őt ért vádakkal kapcsolatban elmondta, ha tudta volna előre, hogy ilyen mélységű támadásoknak lesz kitéve, akkor nem vállalta volna el a jelölést. A vádakat egyszerűen erkölcstelennek, etikátlannak, embert megalázónak nevezte, amit ráadásul pont a választók minősítettek