Lehet sikeresebben folytatni az eddig munkát

Lehet sikeresebben folytatni az eddig munkát

Szűcs Balázs református lelkész, a Párbeszéd erzsébetvárosi képviselője, az önkormányzat civil- és egyházügyi tanácsnoka a Heti Tv Pirkadat című műsorában a munkájáról, a terveiről beszélt.  

 

A képviselő elmondta, a nagy nyári hőségben a kerületi idősek helyzete nehezebbé válik, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy megfelelő hűtést biztosítsanak a lakásaikban. Hozzátette, nagyon bízik abban, hogy az önkormányzat idén is mindent megtesz annak érdekében, hogy a hűtött közintézményeket a lakosság rendelkezésére bocsássák.

A politikus szeretné, hogy a Párbeszéd is folytassa a hideg ivóvíz osztását, hiszen látni kell a klímaváltozás már eljutott egy olyan pontra, amikor mindenkinek tenni kell valamit ellene.

A kerület oktatási helyzetét illetően Szűcs Balázs megjegyezte, Erzsébetvárost már nyugodtan lehet diákvárosnak is nevezni, hiszen sok és nagyon jó minőségű iskola található itt, bár azt nagyon fájlalja, hogy ezeket a kormány annak idején elvette. A legjelesebb egyházi iskolák egyike, a Fasori Evangélikus Gimnázium is itt van, de komolyan fejlődik a Fasori Református Kollégium is, valamint a különböző zsidó iskolák is színesítik a kerület életét.

Erzsébetvárosnak fideszes polgármestere van, de az is igaz, hogy jelentős szerephez jutottak az ellenzéki képviselők is, azaz van egy sikeresnek mondható együttműködés. Arra a kérdésre, hogy miért nem lehetne ezt folytatni, a képviselő megjegyezte, lehet sikeresebben folytatni az eddig munkát, ezért is állított az ellenzék ki egy polgármester-jelöltet az őszi választásra.

A saját jövőjét illetően Szűcs Balázs elmondta, a Párbeszéd őt is jelölte képviselőjelöltnek, bízik abban, hogy a teljes ellenzéki összefogás megvalósul, már tárgyalnak a megállapodásról, aminek a remények szerint rövidesen lesz is eredménye. Továbbra is a saját körzetében szeretne elindulni a képviselő, itt szeretne a jövőben egy emléktáblát állítani Antal Imre egykori neves televíziós műsorvezetőnek, zongoraművésznek az emléktábláját,továbbra is folyamatosan megújul a Reformáció park, de eddig is ért el sikereket, például egy új gyalogátkelő létesült a Damjanich utcában. A képviselő is közreműködött abban, hogy a kerület vezetése tárgyalásokat kezdeményezett a Városliget Zrt vezetőivel annak érdekében, hogy a Dózsa György úti mélygarázsban a kerületiek kedvezményesen parkolhassanak.