A kormánypártok nem készülnek övön aluli ütésekkel, viszont kemény és egyenes kampánnyal igen

A kormánypártok nem készülnek övön aluli ütésekkel, viszont kemény és egyenes kampánnyal igen

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a migrációról, az EP választásról, a kampányról és a különböző pártok elképzeléseiről.

Hidvéghi Balázs értékelte a Szombathelyen történteket, az eseményeket úgy kommentálva, hogy az ellenzék mihelyst lehetőséget kap rá, elsőként egy migrációs bizottságot alakít, ahogy ez történt a megyeszékhelyen. felidézte az ellenzéki leendő polgármester-jelölt szavait, aki korábban arról beszélt, hogy nem is olyan nagy probléma a migráció, különben meg az Európai Bizottság kvótajavaslata a kiváló megoldás. Hozzátette, mindez megmutatja, hogy mi történne más városokban, ha az ellenzék, már a Jobbikkal kiegészülve kapna lehetőséget a döntések meghozatalára.

Arra a felvetésre, hogy a határvédelem,a bevándorlók beengedése, be nem engedése az nem egy város, nem egy polgármester feladata, a politikus elmondta, hogy valóban, de voltak hasonló kísérletek például Zuglóban, ahol szerinte azt tervezték, hogy felmérik az üresen álló önkormányzati lakásokat, ahová esetleg migránsokat lehetne telepíteni. Úgy véli a kormánypárti politikus, hogy az ellenzék szinte azonnal nekiállna a migráció szervezésének és elkezdeni úgy táncolni, ahogy az épen aktuális brüsszeli füttyszó hallatszik. Ez az a kérdés, ami jelenleg megosztja az ellenzéket és a kormánypártokat.

Arra a kérdésre, hogy miután a mostani menekültek között szinte már nincsenek is a polgárháborús Szíriából érkezettek, ezért nem lenne-e szerencsésebb, ha az Európai Unió ezeknek az embereknek a szülőföldjén nyújtana segítséget, munkahelyek teremtésével, segélyeket kihelyezni, Hidvéghi Balázs elmondta, ezt kellene tenni, ez határozza meg a magyar kormány hozzáállását is. Ezért indult el a Magyarország segít című program, ennek keretében egészségügyi, oktatási intézményeket építenek újjá a közel-keleti területeken, de a munkahelyek teremtésében is szerepet vállalnak. A kommunikációs igazgató megismételte, határozott különbséget kell tenni a kétféle menekült között, vannak, akik valóban menekülnek, nekik tényleg segíteni kell, de ez egy elenyészően kis szám. Magyarország persze nem tud minden menekültet befogadni, ezért van egy prioritási rendszer, akik tudnak magyar felmenőket igazolni, vagy akiket keresztény hite, meggyőződése miatt üldöznek, ők elsőbbséget élveznek. Rajtuk kívül a másik csoport a gazdasági bevándorlóké,  ők azért indulnak el, mert jobb életet akarnak, az európai szociális juttatásokat szeretnék megkapni, valamint olyan jelzéseket kaptak európai vezetőktől, Brüsszelből, a német kancellártól, ami azt mutatta nekik, lehet jönni. A politikus szerint ez egy rossz tendencia, ami veszélyezteti az EU-t, ezt a magyar kormány nem tudja felvállalni, a segítséget ott kell megadni, ahol a probléma keletkezett, fejlesztési, kereskedelmi programokkal.

A miniszterelnök nemrégiben a Zöld-foki Köztársaságban járt, azért itt, mert Magyarország pontosan tudja és ismeri az afrikai kontinens, az ottani országok jelentőségét, olyan partnereket kell keresnie, amelyek a saját gazdasági és politikai erejéhez megfelelőek. Ez az ország az, ahová érdemes kereskedelmi, gazdasági kapcsolatokat vinni. Minden ilyen új piac beazonosításakor fontos, hogy a legmagasabb szinten legyen képviselve Magyarország.

Az ENSZ elismerte Magyarország azon törekvését, amelyet az üldözött keresztények megsegítésére tesz, ami fontos, főleg annak a fényében, hogy a magyar kormányt még most is támadják, elsősorban Brüsszelből a következetes politikája miatt, hogy elutasítja a tömeges, szervezett bevándorlást. Bár az is igaz, hogy ma már változik a közhangulat, az ENSZ elismerése is ezt mutatja. Az is igaz, hogy Magyarország továbbra sem ért egyet a nemzetközi szervezet migrációs paktumával, ezt továbbra is következetesen képviselve.

Az EP választás kapcsán Hidvéghi Balázs elmondta, a migráció az egész választás meghatározó kérdése, nem csak itthon, hanem egész Európában. Ez osztja meg az európai elitet, ez a vita gyökere, ami a Fidesz és az Európai Néppárt között zajlik. Véleménye szerint a Néppártot nem igazán a plakátok zavarták, hanem sokkal inkább az a nyílt és egyenes beszéd, amit a Fidesz képvisel. Hozzátette, mindeközben a magyar ellenzéknél zagyvaságot lehet látni, csak a DK képvisel egy egyértelmű víziót, ami természetesen homlokegyenest más, mint amit  Fidesz-KDNP szövetség képvisel.

Az egészen biztos – mondta el a kommunikációs igazgató, hogy éles kampány várható, hiszen ilyenkor nem csak a saját terveiket mondják el a pártok, hanem az ellenfélről is kell beszélni. A Fidesz biztosan szóbahozza majd azokat az európai javaslatokat, amelyeket az ellenzéki képviselők megszavaztak, hogyan változtatták meg a véleményüket. A kormánypártok nem készülnek övön aluli ütésekkel, viszont kemény és egyenes kampánnyal igen.

Ősszel önkormányzati választások lesznek, ahol több településen is civileket akarnak majd támogatni, ezzel kapcsolatban a kormánypárti politikus megjegyezte, nem hisz abban, hogy a civilség a politika világában valamilyen hozzáadott érték lenne, ez egy bár sokak által osztott, ám mégis hamis megközelítés. A politizáláshoz érdemes inkább politikusokat, politikai pártokat „használni”. Persze elképzelhető, hogy lesznek olyan települések, ahol politikán kívüli személyeket választanak meg, elsősorban a kisebb településeken, de a nagyobbakban, a városokban a politikai erők lesznek azok, amelyek közül választani kell és érdemes.

Az ellenzékről, az összefogásról, a Jobbikról is azt mondta el Hidvéghi Balázs, hogy ha egy politikai erő mást mond, mint pár évvel ezelőtt, az egy hitelességi válságot jelent, akkor a szavazói elhagyják. Megerősítette, a Fidesz sem ebből, sem pedig a Mi Hazánk Mozgalomból nem kér.