A BreuerPress és a HetITV gyorst bel-és külpolitikai gyors hírei

A BreuerPress és a HetITV gyorst bel-és külpolitikai gyors hírei

 

A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal hangsúlyozta, a kormánypártnak addig kell a néppárton belül harcolnia Európa megújításáért, amíg van esély arra, hogy annak segítségével olyan európai vezetőket választhatnak, akik képesek a bevándorlás megállítására, valamint a határok és a keresztény kultúra megvédésére. A tárcavezető megjegyezte, úgy látja, most van lehetőség erre. „A mi célunk végső soron Európa megújítása” – fogalmazott, majd hozzátette, az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben. A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a „migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek”. Megerősítette, a kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni.

 

      2:35-3:05,  3:25-4:00 és elölről  korábbi felvételek,

 

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz vetesse le Trócsányi Lászlót az európai parlamenti választási listáról – jelentette ki Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja.  Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a Fidesz EP-listavezetője orosz fegyverkereskedőket hagyott futni azzal, hogy nem az amerikaiaknak, hanem az oroszoknak adta ki őket. Az Európai Néppárt (EPP) Manfred Weberrel és Orbán Viktorral együtt hiteltelenné válik, ha nem követelik Trócsányi távozását a Fidesz EP-listája éléről – tette hozzá. Bihal Dávid Orbán Viktor miniszterelnököt „Putyin EU-s helytartójának” nevezte, aki „Putyin listájával készül az európai uniós választásokra”. Hozzátette: Orbán Viktor politikája miatt Magyarország az elmúlt években olyan messze jutott az EPP-től és annak alapelveitől, hogy már az egész unió és az egész Nyugat szégyenpadjára került.

 

 0:00-

 

A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn az Országgyűlés elé terjeszti 7+1 pontos családvédelmi akciótervét – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese. Arató Gergely azt mondta: évről évre kevesebb gyerek születik Magyarországon, már csaknem félmillió magyar ment külföldre, és minden hatodik magyar gyerek már határainkon túl születik. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi programja „nagyon kevés”, és egyébként is jómódú családnak nyújt csak segítséget. Az ellenzéki politikus közlése szerint a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc által két hete bejelentett 7+1 pont azokra a problémákra válaszol, amelyek leginkább foglalkoztatják a magyar családokat. A DK azt követeli, hogy vonják vissza a „rabszolgatörvényt”, hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és törvényes garancia legyen arra, hogy kisgyermekes családok nem kerülhetnek az utcára.