Bevándorlók helyett a magyar családok támogatása

Bevándorlók helyett a magyar családok támogatása

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a miniszterelnöki évértékelőről fejtette ki véleményét a Heti Tv Pirkadat című műsorában, de szóba került még az ellenzék reakciója is.

A politikus beszámolt a miniszterelnök évértékelőjéről, mint elmondta, egy nagyon fontos esemény volt ez, a huszonegyedik évértékelő. Ezeken szinte mindig fontos feladatokat, eredményeket szokott elmondani a kormányfő, de most mindegyiknél komolyabb, a jövőre, hosszútávra szóló bejelentések történtek, egy mondatban összefoglalva így hangzik a beszéd: Bevándorlók helyett a magyar családok támogatása.

A miniszterelnök azokról az értékekről beszélt Németh Szilárd szerint, amelyeket megpróbáltak, megpróbálnak elvenni a magyaroktól. Nem volt véletlen Orbán Viktor hasonlata Brüsszelről és Moszkváról sem, a brüsszeli bürokraták és a Komintern egykori moszkvai irányítását összehasonlítva. Mindkét helyen azt mondják, mondták, internacionalistává kell válni és minden, ami ennek akadálya, a család, a hit, a nemzet, azt el kell takarítani.

Magyarországon mindez teljesen fordítva történik, a demokrácia, a démosz, a nép nevében, hiszen a kormány többször, több témában is konzultált az emberekkel. A legutóbbi Nemzeti Konzultáción, ami a családokról szólt, közel egymillió-négyszázezer ember vett részt, a kérdésekre a válaszadók 98 százaléka adott támogató választ. Erre alapozódik az a hétpontos családtámogatási terv, amelyet bejelentett a kormányfő az évértékelőjén.

A Ratkó korszakkal való összehasonlításra a Fidesz alelnöke azt felelte, a kötelezettség és a támogatás között óriási különbség van, de még az az időszak is jobb volt annál a rendszernél, amikor az embereket le akarták beszélni a gyermekvállalásról. Már évtizedek óta többen felhívták a figyelmet arra, hogy súlyos következményekkel jár, ha Magyarországon többen halnak meg, mint ahány gyermek születik. Az elmúlt időszakokban szinte tragikusak voltak a hazai termékenységi mutatók, amelyek azért javultak az elmúlt években, most vannak lehetőségek a további javulásra. Van kormányzati akarat a támogatásokra, az emberek pedig a konzultáción döntöttek, igénylik ezt a fajta támogatást.

Orbán Viktor ismertette a hétpontos akciótervét, rövidesen elkezdődik a parlamenti ülésszak, ezeknek a törvénybe foglalása. Egyébként a hétközepi évindító frakcióülésen is ez lesz az egyik fő téma – mondta el a képviselő. Hozzátette, nem lehet egyet kiemelni ezek közül a fontosságát tekintve, mert számos más intézkedés is a családokról szól. Példaként említette meg a kormány adópolitikáját, amelyet úgy építettek fel, hogy egyrészt az adócsökkentésekkel a hazai vállalkozásokat támogassák, másrészt pedig a családok adóterheit is csökkentették. Mindezeket a kormány folyamatosan képviseli, minden évben tesznek valamit ennek érdekében. A mostani bejelentésekkel ennek az egész folyamatnak a radikális felgyorsítása t5örténik meg. Az új intézkedéseknek köszönhetően egy kétgyermekes család 22, míg egy háromgyermekes 33 millió forintban részesülhet. Mindezek mellett egészen új elemként jelent meg a négygyemekes édesanyák számára nyújtott, életük végéig megmaradó személyi jövedelemadó mentessége is. A szociális támogatások körébe sorolható az a megoldás is, hogy bevezetésre kerül a nagyszülői GYED intézménye is.
Ugyanakkor nem csak támogatást, pénzt kell adni a családosoknak – mondta el Németh Szilárd, hanem meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy az édesanyák elmehessenek dolgozni, ezért is fog bele a kormány a bölcsődék, óvodák építésébe, a kormányfő 21 ezer bölcsődei férőhely megépítését jelentette be az évértékelőjén.

Az ellenzéki hozzáállásról, véleményekről azt jegyezte meg a politikus, hogy nem érte váratlanul a pár száz fős tüntetés, hiszen már másfél éve bejelentették, ahol csak lehet és tudnak, balhézni fognak, most éppen a hétvégén jelentette be a DK elnöke, hogy mindent szabad a kormánnyal szemben.

A teljes palettát magába foglaló ellenzéki összefogás kapcsán az államtitkár megismételte a miniszterelnök szavait, aki a bevándorláspárti hazai ellenzékről beszélt, akiket Soros György mozgat. Ez az ellenzék ma már nem utasítja el a Jobbik politikusait, azoknak a korábban és most is hangoztatott kirekesztő gondolatait. Ezek a pártok mindenképpen a bevándorlás mellett vannak és ez azt is jelenti, hogy mindazokat, akik ennek az útjában vannak, el akarják takarítani. Ezek azok e nemzetek, országok, amelyek Európa jövőjét a szabad nemzetek, nemzetállamok keretében képzelik el.

A megszületendő gyermekeknek, akik elhagyták már a bölcsődét, óvodát, iskolába is kell járniuk, ehhez kell a jó közoktatás, aminek Németh Szilárd szerint három nagyon komoly funkciója van. Egyfelől szolgálniuk kell a gyermekek biztonságát, hogy a szülők tudják, érezzék, a gyermekük biztonságban van. Másfelől fontos, hogy a közoktatás a közösségi életre neveljen, a nemzeti, hazafias érzelmekre. Harmadrészt pedig a közoktatásban tanuló gyermekek kapjanak felkészülést az életre is. Olyat, ahol pontosan kiszámíthatják a saját jövőjüket. Ezek megjelennek majd a rövidesen elkészülő Nemzeti Alaptantervben is majd.

A gyermekek egészségügyi ellátásával kapcsolatos felvetésre a képviselő elmondta, rendelkezésre álla a védőnői, házi gyermekorvosi hálózat, az is igaz, hogy ezt fejleszteni kell, de mellette azt a tudatot is, hogy elsősorban mindenki saját magáért felelős, azaz a család az elsőszámú felelős a gyermekért.

Magyarországra érkezik az amerikai külügyminiszter, aki tárgyal majd a miniszterelnökkel, a külgazdasági és külügyminiszterrel és a honvédelmi miniszterrel is. Az államtitkár elmondta, ez a mostani látogatás is azt mutatja, Magyarország számára az Egyesült Államok és a NATO is kiemelten fontos. Azt is megjegyezte Németh Szilárd, hogy az ország jól áll a NATO kötelezettség teljesítése tekintetében, ehhez rendelték hozzá a haderőfejlesztési reformot és a megfelelő költségvetési támogatást egyaránt, ez csak idén csaknem 520 milliárd forintot jelent.